Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Зворотний бік Євро: злочинність в провінції
 
20-06-2012, 01:48  Випадки

Зворотний бік Євро: злочинність в провінції

 
Під час проведення футбольного чемпіонату "Євро-2012", за даними соціологів, різко зросла кількість скоєних на периферії злочинів. Як стверджує Олександр Присяжнюк, це пов'язано з тим, що основні сили міліції сьогодні задіяні для охорони порядку на стадіонах, у фан-зонах і інших об'єктах головного спортивного заходу країни. Доходить до того, що в окремих районах просто не вистачає патрульних міліціонерів, здатних припинити вуличні грабежі, кишенькові крадіжки та угон автомобілів. Проблема набуває загрозливого розмаху ...

'Зворотний



Мешканка Житомира Н. опинилася в невідповідний момент у невідповідному місці. Пізно ввечері на вулиці Черняховського на неї напала група молодих людей, які завдали їй важку травму черепа і значні пошкодження обличчя. Цей акт невмотивованої агресії згодом був зафіксований в одному з місцевих відділень міліції. За словами самих охоронців закону, даний випадок не можна розглядати, як щось незвичайне. На жаль, останнім часом крива злочинності в місті неухильно повзе вгору - розбійні напади і крадіжкр стали для регіону справжньою проблемою.


Ситуація посилюється тим, що для протидії злочинцям у міліції катастрофічно не вистачає персоналу: більшість представників силових структур були відряджені для охорони правопорядку на українську частину чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012». За розповідями житомирян, в місті немає ні патрульно-постової служби, ні сил "Беркута".


"Це стан речей типовий не тільки для Житомира - сказав в інтерв'ю кореспонденту агентства ГолосUA керівник Незалежного аналітичного центру сприяння правоохоронним органам Юрій Марченко. - Так вже вийшло, що для забезпечення безпеки під час проведення "Євро-2012» в Київ, Львів, Харків і Донецьк були направлені кращі міліцейські кадри. Цим і пояснюється той факт, що правопорушники на периферії відчули певну безкарність ".

З такою думкою згоден і А. Присяжнюк. «Дійсно, всі ті сили, які зобов'язані охороняти спокій громадян - ППС і спецназ, що патрулювали найбільш небезпечні ділянки на місцях, тепер займаються фан-зонами та столичними вулицями», - сказав, зокрема, він. Загальну картину не рятують навіть так звані «позаштатні співробітники міліції» з добровільної народної дружини.


«Система ДНД сьогодні не так популяризована, як, наприклад, за часів Радянського Союзу - відзначає співробітник дружини Віктор Іванчук (Івано-Франківськ) - Ми поки нечисленні і не можемо давати гідну відсіч хуліганам і грабіжникам. Наші функції і раніше зводилися лише до активної допомоги міліції, і на патрулювання вулиць ми виходили виключно з людьми в погонах ".


Як би там не було, а проблема регіональної злочинності сьогодні стоїть гостро по всій країні. І шансів на її поліпшення немає - принаймні, до закінчення головного спортивного свята року ...

Димитро Бабич
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!