Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Власника житомирського магазину можуть позбавити ліцензії, за продаж пива підлітку
 
6-12-2012, 22:46  Випадки

Власника житомирського магазину можуть позбавити ліцензії, за продаж пива підлітку

 
У Житомирі працівники міліції зафіксували, як продавець магазину продав підліткові пиво.

'Власника


Днями працівники підрозділу кримінальної міліції у справах дітей провели профілактичний рейд по магазинах і місцях відпочинку Житомира, контролюючи дотримання антиалкогольного закону щодо неповнолітніх житомирян.

Міліціонери помітили, як з дверей одного з житомирських магазинів вийшов хлопець з пляшкою пива в руках. 17-річний юнак на запитання правоохоронців чесно відповів, що купив в магазині.

- Іноді купую пиво, - зізнався хлопець. - Зазвичай продавці запитують мій вік. Якщо не продають, то йду в інший магазин. На цей раз продавець запитав у мене паспорт, подивився в нього й без проблем продав мені пиво.

Очевидно, в передчутті тих самих проблем продавець магазину, углядівши на порозі недавнього покупця в оточенні співробітників міліції, терміново кудись поспішив і послався на зайнятість. Зізнаватися в реалізації забороненого товару підліткові, як і спілкуватися з правоохоронцями, відмовився, виставивши на касовий апарат красномовну табличку.

Хоча продавець зник, факт залишився незмінним: незважаючи на розвішані, на вітринах попередження про неприпустимість реалізації алкоголю та тютюну дітям, пляшка пива таки опинилася в руках підлітка.

У міліції кажуть, що продавцю і власникові магазину уникнути відповідальності не вдасться. Порушення вже було задокументовано у відповідні адміністративні матеріали.

- Відповідальність за продаж неповнолітнім особам спиртних напоїв, тютюнових чи слабоалкогольних напоїв досить серйозна, - говорить начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Валерій Ратинський. - На продавця-порушника складається адміністративний протокол, а власника торгової точки карають штрафом і можуть навіть позбавити ліцензії.

Всіх інших продавців працівники дитячої міліції попереджають, що продавати неповнолітнім можна тільки безалкогольні та енергетичні напої, що не містять в собі «градуса».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!