Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В одному з сіл на Житомирщині чоловік помер від укусу шершня
 
14-08-2016, 03:17  Випадки

В одному з сіл на Житомирщині чоловік помер від укусу шершня

 
В одному з сіл на Житомирщині чоловік помер від укусу шершня

В селі Прилуки Овруцького району через укус шершня загинув місцевий житель 1967 року народження. Головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук стверджує, що цей смертельний випадок від укусу комах - рідкісний.

Чоловік з дружиною збирали ягоди в лісопосадці поблизу села. Після того, як шершень укусив чоловіка, той помер через кілька хвилин. Укус комахи виявився настільки отруйним, що медики не встигли надати допомогу. З огляду на цю трагедію, фахівці звернулися до жителів області бути обережними під час збирання ягід і фруктів.

"Шершні літають там, де в повітрі велика концентрація цукру. Однак зіткнутися з цими комахами можна де завгодно, адже вони живуть в лісах, в дерев'яних спорудах, бджолиних вуликах і дуплах дерев", - застеріг Мінчук.

Наслідки укусу шершня

Шершень є дуже небезпечною великою перетинчастокрилою комахою, сімейства осиних. Укус шершня становить загрозу для здоров'я людини і навіть може призвести до летального результату. Ступінь тяжкості наслідки після укусу багато в чому залежить від різновиду шершня. Деякі з видів відносяться до найбільш отруйним з відомих на сьогодні представників комах. Інші ж представляють менш виражену небезпеку для людини і їх напад завдає незначної шкоди організму.

Дуже складно переносять укуси люди, схильні до алергічних реакцій, так як у них може трапиться анафілактичний шок. Якщо не буде надана своєчасна медична допомога, то в цьому випадку настає смерть.

Укус шершня при цьому не можна назвати особливо болючим. Не дивлячись на великі розміри (більше 3-х см), вони проколюють шкіру не сильніше, ніж звичайна бджола. Зіткнутися з цими представниками осиних можна де завгодно. Вони живуть сім'ями в дерев'яних будівлях, як житлових, так і господарських, в дуплах дерев, в бджолиних вуликах.

Кусаючи, шершень може нанести кілька атак поспіль, при цьому жало не залишиться в рані. Поодинокі укуси активізують запалення в тканинах, а множинні - найсильніші алергічні реакції. Отрута звичайного шершня не шкідливіша бджолиної, але при попаданні в шкіру в великій кількості викликає патологічні процеси. Речовина, яку виділяють отруйні азіатські види, провокує серйозні наслідки.

Що робити при укусі шершня?

Перелік рекомендацій, якими потрібно керуватися в разі нападу комахи:

- видалити з ранки частинки жала, якщо воно обломилося і потрапило в шкіру;
- акуратно видавити отруту комахи;
- промити спиртовим або марганцевим розчином;
- застосувати засоби для обробки, які містять кислоту, що нейтралізує шкідливі речовини (ефективне використання ацетилсаліцилової кислоти, вичавленого соку лимона, цибулі, огірка);
- прийняти антигістамінний препарат (супрастин, тавегіл);
- викликати додому лікаря або самостійно відправитися в лікувальний заклад.


У лікарні лікар визначить тяжкість стану і застосує необхідні препарати. При анафілактичному шоці пацієнтові вводять гемодинамічні ліки і виконують інфузію рідини. Використовують і адреналін, щоб розширити дихальні шляхи. Доцільним вважається прийом судинних засобів, таких як Допамин, добутрекса. В особливо важких випадках, для того, щоб видалити з організму отруту, проводять ГС і плазмаферез.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!