Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На підприємстві у Житомирському районі виявили африканську чуму свиней
 
12-12-2016, 10:16  Випадки

На підприємстві у Житомирському районі виявили африканську чуму свиней

 
На підприємстві у Житомирському районі виявили африканську чуму свиней

Фахівці ветеринарної медицини зареєстрували в Житомирській області випадок небезпечного вірусного захворювання тварин - африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА.

Небезпечну хворобу виявилиу селі Рудня-Городище Житомирського району. Власник місцевого ФОП "Свідерський" одразу не звернув уваги на загибель декількох тварин, списавши це на зміну кормів. Лише 10 грудня, коли свині почали гинути масово, він викликав фахівців Держпродспоживслужби, які зробили необхідні аналізи та підтвердили наявність АЧС.

Як зазначили у Держпродспоживслужбі, поголів'я, що налічуєі 530 свиней, буде знищено. Також будуть проведені усі інші необхідні заходи із ліквідації захворювання.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Житомирській райдержадміністрації вже провела засідання і затвердила план дій по ліквідації АЧС, сьогодні відбудеться таке ж засідання на обласному рівні.

Африканська чума свиней — це вірусне, дуже заразне захворювання свиней, яке проявляється лихоманкою, крововиливами, запальними, обмінними і некротичними (з відмиранням тканин) змінами в різних органах. Захворювання характеризується також високою смертністю тварин.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!