Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як на уникнути обмороження та допомогти замерзлій людині?
 
5-01-2010, 12:44  Випадки / Відпочинок / Медицина / Погода

Як на уникнути обмороження та допомогти замерзлій людині?

 
'Як

Як повідомляє Житомирський обласний центр здоров'я, першопричиною переохолодження є зловживання алкоголем. У стані сп'яніння людина втрачає здатність відчувати переохолодження та контролювати свої дії.

Гіпотермія - загрозливий для життя стан, який розвивається при різкому зниженні температури тіла в результаті тривалого перебування на холоді.

Тривале перебування на холоді стає неприємним спочатку на відкритих, а потім і на закритих одягом ділянках тіла. Чим довше людина перебуває в холоді, тим менше її захищає одяг та взуття.

Правильно підбирайте одяг та взуття перед виходом на вулицю. Коли відчули, що холод підбирається до рук і ніг, допоможе тільки тепло.
'Як

Перша допомога при обмороженні:


помістіть потерпілого в тепле приміщення;
проведіть обережно обробку ураженої частини тіла. Ніколи не розтирайте її, бо це призведе до ще більших пошкоджень!

уникайте різкого зігрівання відмороженої частини тіла, помістіть обмороження руку або ногу в теплу воду t 20-30оС приблизно на півгодини, намагаючись при цьому ворушити пальцями;
як тільки чутливість відновиться, обережно протріть руку (ногу);
забинтуйте пошкоджену ділянку сухою стерильною пов'язкою.

При відмороженні пальців рук і ніг покладіть між ними вату або марлю. Не проколюйте бульбашки. Як можна швидше доставте потерпілого до лікаря.

За даними Головного управління МНС України в Житомирській області, з 01.01.2009 року в результаті загального переохолодження тіла померли 55 жителів Житомирської області. З початку опалювального сезону (з 15 жовтня 2009 року) загинуло 18 чоловік. З 14 по 20 грудня замерзли ще 5 чоловік.

'Як

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!