Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Бездимні» газові колонки труять до смерті людей на Житомирщині.
 
12-02-2010, 15:55  Випадки

«Бездимні» газові колонки труять до смерті людей на Житомирщині.

 
«Бездимні» газові колонки труять до смерті людей на Житомирщині.

«Бездимні» газові колонки труять до смерті людей на Житомирщині.

"Якщо мед - так відразу ложкою" приблизно таких поглядів на життя дотримуються дуже багато громадян. Але іноді така «практичність» приводить до жалюгідних результатів, а саме - до загибелі людей. Одним з яскравих прикладів є «бездимні» газові колонки, які використовують для нагрівання води. Їх бездимність досить умовна - хоча ці пристрої, як і газова плита, не потребують спеціальної витяжки, використовувати їх можна лише дуже нетривалий час.

Незнання або елементарне ігнорування вимог по експлуатації таких колонок коштує людям життя. Нещодавно в Житомирі на смерть учаділи двоє чоловіків, що були у відрядженні й зняли квартиру на добу. Вони хотіли зігріти воду для ванної, але отруїлися отруйними газами, які йшли з водонагрівача. Газова служба запевняє, що крім високої концентрації чадного газу в квартирі, колонка була встановлена зовсім неправильно.
- Відсутня триходовий кран, клапан-відсікач, газосигналізатори - перераховує перелік порушень слюсар "Житомиргазу» Олександр Баранчук. - До того ж колонка повинна бути підключена на жорсткому з'єднанні, а не на гнучкому шлангу.

Аналогічні порушення правил встановлення колонок - причина багатьох трагедій, скаржаться газовики. Адже цей нагрівач за правилами повинен працювати не більше десяти хвилин, а не горіти весь день. Тим більше, частенько їх встановлюють самостійно. У 2009 році в Житомирі при оглядах виявили 209 квартир з самовільно і неправильно встановленими бездимним приладами.

Ще одна причина трагедій - газовиків частенько не пускають в будинок. По-перше, дуже багато злочинці називаються працівниками газової служби, щоб проникнути в будинок. А по-друге - справжніх слюсарів не пускають тому, що в квартирі є самовільно встановлене газове обладнання. Причому, якщо б мешканці не лінувалися, і поцікавилися правовою стороною питання, то дізналися б, що за «самоволку» не штрафують. Газова служба може лише відключити неправильно змонтовану техніку і зобов'язати господарів узаконити її. Або ж продовжувати використовувати колонку і ризикувати життям. До речі, частенько громадяни приймають саме друге рішення. Результати на лице: лише за два місяці поточного року в Житомирі та області чадним газом з «бездимних» колонок на смерть отруїлися вісім чоловік.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!