Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі мають намір затвердити межі історичних районів міста.
 
30-03-2010, 12:25  Новости Житомира

У Житомирі мають намір затвердити межі історичних районів міста.

 
У Житомирі мають намір затвердити межі історичних районів міста.

У Житомирі мають намір затвердити межі історичних районів міста.



У четвер, 25 березня в Житомирі відбулося засідання містобудівної ради, на якому розглядалося питання-пропозицію з установки меж історичного ареалу та охоронного зонування центральної частини міста Житомира.

Прес-служба міськради повідомила, що розробка проекту здійснюється як один з етапів підготовки по створенню і затвердження нового генерального плану Житомира.

Встановлення меж історичних ареалів, історико-архітектурний план і проект охоронних зон - важлива частина підготовки нового генплану міста, оскільки Житомир, згідно з переліком міст, затвердженим Кабінетом Міністрів України, відноситься до категорії історичного населеного міста. На таких територіях діють обмеження щодо здійснення сучасної забудови.

- Затвердження меж історичного ареалу значно полегшить питання подальшого архітектурного розвитку міста, оскільки в неісторичних районах почнуть діяти більш спрощені правила забудови, стимулювати нове будівництво і реконструкцію вже існуючих будівель. Разом з тим історична зона Житомира, на якій зосереджені пам'ятки місцевого та державного значень, збереже свою неповторність і історичний вигляд, - зазначив розробник концептуального пропозиції, старший науковий співробітник "УкрНДІпроектреставрація" Юрій Поштаренко.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!