Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині триває призовна кампанія “Осінь-2009”
 
8-10-2009, 18:00  Новости Житомира

На Житомирщині триває призовна кампанія “Осінь-2009”

 
'На

У Бердичеві триває призовна кампанія “Осінь-2009”. Близько 50-ти юнакам щодня члени призовної комісії оголошують кінцевий вердикт: придатний до армійської служби, відстрочка або ж, за станом здоров’я, у запас. Останнім після 15-го грудня у військкоматі видадуть військовий квиток, ну а тим, кому все ж таки судилося служити, начальник відділення вручає повістки. Призовників уважно вислуховують — починаючи від лікаря і психолога, закінчуючи представником правоохоронних органів й військовим комісаром. Бажаючих “закосити”, кажуть члени комісії, вони поки що не зустрічали, ну хіба що деякі хлопці скромно просили не відправляти їх до армії, посилаючись на те, що скоро одружаться, а їхні дружини ось-ось завагітніють. Взагалі ж у своїй більшості, говорить військовий комісар, юнаки морально готові приміряти на себе роль захисника Вітчизни.
Олег Коріненко, військовий комісар: “План призову “Осінь-2009” у нас складає 95 чоловік. Разом із тим Бердичівський комісаріат завжди боровся не лише за кількість, а й за якість призову... Стосовно здоров’я, то хлопці до нас йдуть приблизно 50х50: є хворі, є здорові. У більшості з них є бажання служити. Сьогодні, на мою думку, юнаки розуміють, що значних успіхів у житті без служби у ЗСУ не досягнеш.”

Є серед призовників чимало тих, хто закінчив вищі навчальні заклади. Особливого захвату від того, що йдуть до армії, зізнаються, вони не відчувають, розуміючи, проте, що служба — справа потрібна.
Олександр Пінчук, призовник: “Я — правознавець і хочу присвятити себе службі у правоохоронних органах, до лав яких, мене без служби в армії, очевидно, не візьмуть. Взагалі вважаю, що відслужити повинен кожен, тому до лав ЗСУ йду з легким серцем. Думаю, все буде добре.”

Сергій Румянцев, призовник: “У кожного зараз є переживання і радість. Хтось, звісно, не дуже радий, адже мав на цей рік свої плани. Але бадьорості духу ніхто не втрачає. Батьки також кажуть, що служба в армії — це добре, у ній потрібно відслужити.”
Ці хлопці, говорять члени комісії, здебільшого отримали гарну освіту, вільно спілкуються на різні теми та не виглядають провінціалами у порівнянні з ровесниками із великих міст. Щодо ж фізичної загартованості, то її відсутністю страждає молодь в усій країні, і над цим, наголошує військовий комісар, потрібно працювати й працювати. Та загалом, Олег Коріненко переконаний: юнаки гідно служитимуть і представлятимуть рідні місто й район у військових частинах.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!