Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У центрі Житомира відремонтують старі будинки і залатають дахи
 
29-06-2010, 13:20  Новости Житомира

У центрі Житомира відремонтують старі будинки і залатають дахи

 
У центрі Житомира відремонтують старі будинки і залатають дахи



Депутати Житомирської міськради на останній сесії затвердили перелік об'єктів муніципального житлового фонду, які передбачається капітально відремонтувати в поточному році за бюджетні кошти.

0



Як розповіла начальник управління житлового господарства місцевої мерії Світлана Пивоварова, у цей список увійшли дев'ять будинків, розташованих в основному в центрі міста, на вулицях Лермонтовській, Старовільській, Домбровського, Замковій площі.

Крім того, міська влада збираються відреставрувати фасади приблизно двох десятків будинків у різних районах Житомира. Ще планується залатати 190 продірявлених дахів, відремонтувати інженерні мережі в 200 будівлях, оновити аварійно небезпечні балкони і козирки.

0



Казенних грошей повинно вистачити на заміну п'яти ліфтів, капремонт теплових пунктів і насосних станцій в трьох будинках по вулиці Київській та житловому будинку по вулиці Бородія.

У міському управлінні житлового господарства обіцяють також заасфальтувати цього літа 350 прибудинкових територій, висвітлити більше сотні дворів, облаштувати 40 дитячих і спортивних майданчиків, майже 100 майданчиків для збору сміття.

Загальний обсяг фінансування всіх цих робіт становить 5,3 млн грн. За інформацією Пивоварової, для їх виконання залучать спеціалізовані підприємства, які мають відповідний досвід, мають в своєму розпорядженні необхідну матеріальну базу і кваліфікований персонал. Тендери будуть проводитися по мірі надходження коштів на рахунки комунальників.

Проте бюджетних грошей явно недостатньо, щоб покращити технічний стан муніципального житлового фонду.

«З 1,5 тис. будинків міської комунальної власності третину вимагає термінового капітального або поточного ремонту, а загальна зношеність житла перевищує 40%», - каже Світлана Пивоварова.

У Житомирі 334 об'єкта визнані старими, 47 знаходяться в аварійному стані, що становить 22% усього житлового фонду. Найбільших капіталовкладень вимагають старі будинки, розташовані у кварталах, обмежених вулицями Якіра-Старовільська-Ольжича, Замкова-Подільська-Кафедральна, Пушкінська-Лермонтовська-Лисенко.

Навесні у одного з них обрушилася стіна, а в найближчі роки, як запевняють фахівці муніципалітету, можуть перетворитися на руїни і інші, якщо чиновники не знайдуть коштів на капремонт аварійно небезпечних будівель.

Через брак грошей не виконується цільова програма реконструкції будинків перших масових серій 1960-1970 рр.. забудови, яких в обласному центрі налічується більше 200. На їх ремонт необхідно 18-20 млн грн.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!