Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирські міліціянти показали свою гордість - коней
 
12-10-2009, 16:44  Новости Житомира

Житомирські міліціянти показали свою гордість - коней

 
'Житомирські

Понад 25 років у складі батальйону патрульної служби УМВС України в Житомирській області функціонує кавалерійський взвод. Сьогодні до його складу входить 20 працівників та 15 відповідно відібраних коней породи українська верхова, які утримуються у с. Тетерівці Житомирського району на спеціально збудованій базі з конюшнею, полігоном та обладнаними службовими приміщеннями.

- Подібні підрозділи створені лише у 7 областях України і наш, за кількістю тварин, є одним з найчисельніших, - не без гордощів розповідає командир батальйону патрульної служби УМВС Анатолій Монзолевський. - Тож поряд з авто- та пішими патрулями в обласному центрі на охорону громадського порядку заступають ще й 3-4 парних кінних нарядів міліції, які працюють переважно у місцях масового відпочинку людей, лісопарковій зоні, на околицях Житомира. У разі необхідності, наприклад, проведення масових заходів, їх кількість збільшується до 7-8 і вони можуть працювати безпосередньо у місті, оскільки тварини спеціально навчені: не бояться ані сигналів машин, ані гучної музики, ані вибухів петард.
Проте найчастіше міліціонерів на конях можна зустріти у другій половині дня у Гідропарку обласного центру. Саме тут кавалерійські наряди несуть службу постійно, звичайно, у вихідні та святкові дні їх кількість більша. Такі патрулювання, переконаний Анатолій Володимирович, забезпечують високу мобільність та оперативність, адже головне їх завдання, аби відпочинок житомирян та гостей міста був по-справжньому гарним та спокійним. І їм це вдається – упродовж весняно-літнього періоду на території, що обслуговується кінними нарядами міліції, вуличних злочинів не зареєстровано. Водночас завдяки інспекторам розкрито 12 протиправних діянь «по гарячих слідах» та затримано понад 830 порушників адміністративного законодавства.- Верхи на коні між дерев або по піску можна наздогнати будь-кого. – продовжує розмову командир батальйону. - А серед прийомів затримання (якщо йдеться про підозрюваного у скоєнні злочину): під’їжджають вершники із двох сторін і підіймають порушника під руки. Потім один спішився, одягнув наручники, другий тримає коня і стежить про всяк випадок. Відвозить порушника до відділу міліції автомобіль, як правило, який працює на найближчому маршруті патрулювання.

Щоб потрапити до цього підрозділу, інспектори патрульної служби, окрім загальних вимог, повинні мати ще й навички поводження з тваринами та пройти спеціальний курс підготовки у кінно-спортивній школі, адже до їх обов’язків входить не лише охорона громадського порядку, але й належний догляд за своїми вихованцями.Інспектор патрульної служби Іван Рижук, який у взводі з 1997 року, розповідає, що кожен з коней має власний характер, але, головне у роботі з ними – це спокійне і лагідне поводження та систематичне тренування. До речі, всі господарські роботи інспектори виконують самостійно, власноруч заготовляють і корм для коней, використовуючи при цьому наявну у підрозділі техніку. Звичайно, щоб прогодувати 15 коней у холодну пору року лише одного сіна необхідно більше 30 тонн, тож міліціонери щиро вдячні всім приватним сільськогосподарським підприємствам, які допомагають вирішувати це питання.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!