Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Нікітчук перший виїзд на пожежу запам’ятав на все життя
 
13-10-2009, 17:40  Новости Житомира

Генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Нікітчук перший виїзд на пожежу запам’ятав на все життя

 
'Генерал-майор

Ігор Нікітчук народився 29 січня 1971 року в Житомирі. Фахову освіту здобув у Львівському пожежно-технічному училищі та Харківському інституті пожежної безпеки МВС України.Трудову діяльність розпочав у 1993 році спочатку в управлінні пожежної охорони, а через рік - у 1-й самостійній воєнізованій пожежній частині Житомира, де пройшов шлях від інспектора до заступника начальника частини. З 2000 по 2003 роки очолював другу самостійну державну пожежну частину міста Житомира. У 2003 році з реформуванням системи МНС України обласні управління пожежної безпеки розширювали свій спектр діяльності і потребували заміщення вакантних посад високопрофесійними фахівцями. Зважаючи на значні досягнення в роботі, наполегливість і досвід, набутий І. Нікітчуком за роки служби у пожежних підрозділах міста, керівництво управління пожежної безпеки та аварійно-рятувальних робіт МНС України в області запропонувало йому посаду начальника відділу ресурсного забезпечення управління. З 2004 року він вже обіймає керівні посади в Головному управлінні МНС України в Житомирській області - заступник начальника штабу пожежегасіння, заступник начальника Головного управління з питань реагування на надзвичайні ситуації та застосування сил, перший заступник начальника Головного управління.
З 30 липня 2008 року полковник служби цивільного захисту Ігор Нікітчук наказом МНС України призначений на посаду начальника Головного управління МНС України в Житомирській області. Нині він уже отримав звання генерал-майора служби цивільного захисту.

Одружений, виховує доньку Марію. За сумлінне відношення до виконання службових обов’язків у 2006 році нагороджений почесною відзнакою МНС України. Удостоєний звання лауреата рейтингу «Золота фортуна» 2003 року. У 2009 році відзначений «Почесною грамотою» МНС України.

- Ігор Валерійович, охарактеризуйте оперативну обстановку в нашій області на сьогоднішній день.

- За 9 місяців нинішнього року на території Житомирської області сталося 1500 пожеж. Їх кількість в порівнянні з минулим роком збільшилася не набагато. В день виникає близько 10 -15 пожеж, не рахуючи загорання сухої трави (за тиждень бувало по 70-80 виїздів наших підрозділів у зв’язку зі спекотною погодою). Виїжджаємо на різні виклики по наданню допомоги населенню, починаючи з відкривання дверей, порятунку людей з криниць, скель і закінчуючи зніманням кошенят з дерев, бувають і такі виклики. За цей рік ми здійснили 500 виїздів для надання допомоги населенню.

Крім того, надаємо допомогу працівникам міліції під час дорожньо-транспортних пригод. Для цього у нас працює спеціальна аварійно-рятувальна частина з відповідною технікою і обладнанням. За цей рік було врятовано 21 людину в складних ДТП. Обліковуємо ми і пригоди на воді. В нинішньому році під час відпочинку через необережне поводження на воді в Житомирській області загинули 80 чоловік. Велика робота проводиться по знешкодженню вибухонебезпечних предметів, які залишилися нам з часів Великої Вітчизняної війни. В цьому році зареєстровано 142 випадки, коли наші піротехніки виїжджали за зверненнями громадян та на виконання Державної цільової програми протимінної діяльності. Ними вилучено та знешкоджено 865 вибухонебезпечних предметів. Цією небезпечною роботою на території області займаються дві піротехнічні групи Головного управління МНС у складі 11 чоловік.

- А як ваше управління забезпечене автомобільною технікою?

- У нинішньому році Міністерство надзвичайних ситуацій нам виділило 8 одиниць сучасної нової техніки і планується виділення до кінця року ще близько 10 одиниць техніки, яку ми передамо в наші підрозділи. Останній раз парк автомобільної техніки наших підрозділів в області суттєво обновлювався 1986 році, після аварії на ЧАЕС. Тобто проблема існує, зношуваність техніки дуже велика. Загалом у нас по області - 45 підрозділів, в експлуатації яких перебувають ЗІЛи-130, 131 на шасі, які пропрацювали вже більше 20 років. Звичайно, ця техніка вже застаріла, але ми її латаємо, підтримуємо, як можемо. Та все ж, першочергове наше завдання – це оперативне реагування на надзвичайні події. І я кожну нараду, кожне зібрання налаштовую і начальників підрозділів, і керівників районних управлінь і відділів на професійне виконання своїх обов’язків, не зважаючи ні на які труднощі. І я їм дуже вдячний за порозуміння. Служба реагує і справляється зі своїми обов’язками, за що ми щотижня отримуємо численні подяки від громадян.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!