Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Милості просимо під землю»: хто перекопує історичну частину Житомира?
 
26-08-2010, 15:08  Новости Житомира

«Милості просимо під землю»: хто перекопує історичну частину Житомира?

 
На Соборній площі Житомира, навпроти магазину «Стіл і стілець», не так давно почалися дивні розкопки і «підземне» будівництво.

'«Милості



Вийшовши в місто після вихідних, пов'язаних з Днем незалежності, житомиряни з подивом виявили, що маленький скверик в районі магазину "Ельдорадо" піддався реконструкції. Причому ніде поруч немає ніякої інформації ні про назву, ні про призначення об'єкту, що будується, а будівельники зберігають гробове мовчання.

Ось як прокоментував це будівництво депутат Житомирської обласної ради Борис Буряченко:

«Це бандитське спосіб захоплення історичної частині міста під заступництвом міської влади, - сказав він. - Ви тільки подумайте: державне свято, люди святкують і відпочивають, пильність ослаблена - і тут буквально в лічені дні посеред скверу виростає незрозуміла архітектурна форма, спотворююча центр Житомира та обмежуюча інтереси інших комерційних об'єктів, що знаходяться по сусідству. Прямо «Милості просимо під землю!». Що це будується, я конкретно не скажу, але думаю, що це або сходинки в підвальну частину розважального закладу, або вентиляційні канали цього ж закладу. Офіційно це називається «клумби». Прошу зауважити, що у добудові 60-сантиметрового тамбура з виходом на цей же сквер було відмовлено і мені, як власнику магазину «Техніка» що знаходиться поряд, і власниці магазину «Стіл і стілець» - на увазі неприйнятність порушення архітектурної цілісності історичної частини міста. Ми до цього поставилися з розумінням і не наполягали на будівництві. Куди ж поділося благородство влади? Де совість, де узгодження з архітектурою і дозвіл містобудівного комітету? Навіщо нам сквери і зелені насадження, нехай городяни ходять і нюхають смажену рибу! ».

Як поінформував депутат, господарка магазину «Стіл і стілець» вже подала до суду на власника добудови, яка, по-перше, закриває вхід до магазину, зменшуючи потік клієнтів, а по-друге, створює незручності для транспортування куплених меблів.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!