Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі видано 1-й випуск альманаху «Жива історія»
 
16-10-2010, 01:30  Новости Житомира

У Житомирі видано 1-й випуск альманаху «Жива історія»

 
Альманах «Жива історія Житомира» є підсумком майже річної роботи проекту Житомирського міського благодійного фонду Михайла Заславського.

У Житомирі видано 1-й випуск альманаху «Жива історія»



До нього увійшли фрагменти спогадів житомирян про передвоєнні часи і про Велику Вітчизняну війну. У цих особистих оповіданнях, як у краплі води, відбивається історія минулого століття.

Серед авторів альманаху як відомі особистості, такі як Герой Соціалістичної Праці Володимир Цирюк, кандидат філософських наук Леонід Яроцький, голова Житомирської міської ради ветеранів Анатолій Трещев, в'язень Майданека Франц Бржезицький, так і прості житомиряни, спогади яких також представляють величезну історичну цінність.

Початкові тексти не піддавалися значній редакторській правці, тому в повній мірі передають індивідуальність автора. Крім того, в книзі є добірка, багата фотографіями тих часів, які доповнюють тексти гарним візуальним рядом.

Презентація книги відбудеться 16 жовтня в конференц-залі готелю «Україна» о 12.00. На презентацію запрошуються вчені-історики, краєзнавці, викладачі і вчителі історії, філологи, бібліотекарі та всі, хто цікавиться історією рідного краю.

Електронна версія альманаху знаходиться за адресою: http://zaslavskiy.com.ua/files/live_history_zhitomir.pdf
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!