Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сергій Тігіпко: «Під дахом Європейського Союзу звучать реваншистські промови»
 
16-10-2009, 18:48  Новости Житомира

Сергій Тігіпко: «Під дахом Європейського Союзу звучать реваншистські промови»

 
'Сергій

«Пакт Молотова-Ріббентропа вимагає морального засудження. Але перегляд його наслідків став би катастрофою».
Так відомий політик та економіст Сергій Тігіпко прокоментував висловлювання недавно обраного голови Європарламенту поляка Єжи Бузека. На конференції «Вплив Пакту Молотова-Ріббентропа на розвиток Європи», що відбулася в Страсбурзі, Бузек заявив, що в результаті «змови Москви і Берліна Польща була розділена, а Північна та Східна Румунія примусово приєднані до СРСР. Бузек підкреслив, що «народи Центральної Європи ніколи не забудуть жертв, які вказують нам, звідки ми і як багато досягли».
«Із моральної точки зору, Пакт Молотова-Ріббентропа заслуговує засудження як зразок поділу незалежних країн великими державами. Але пану Бузеку не варто було б забувати, що територію Західної України Польща завоювала силою зброї у 1918-20 роках і потім активно сполячувала, пригнічуючи українців. А ті землі, які глава Європарламенту назвав «Північною та Східною Румунією», насправді називаються Північна Буковина і Бесарабія і були окуповані румунами в 1918 році », - зазначив Сергій Тігіпко. Політик закликає західних сусідів України не піднімати питання про «несправедливо відібрані території». «ЄС створювався для того, щоб територіальні суперечки більше ніколи не призводили до воєн в Європі, щоб кордони не розділяли, а об'єднували. Висловлювання Бузека, які ллють воду на млин адептів «Великої Румунії» та інших реваншистів, свідчать, що еліти постсоціалістичних країн, включившись у загальноєвропейський політичний процес, так і не сприйняли його базові цінності », - підкреслив Тігіпко.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!