Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Відкриття історичного музею ЖДУ ім.Івана Франка
 
19-10-2009, 20:49  Новости Житомира

Відкриття історичного музею ЖДУ ім.Івана Франка

 
'Відкриття

До дев`яносторіччя діяльності Житомирського державного університету імені Івана Франка, відкрито історичний музей закладу. Понад рік викладачі та студенти університету збирали архівні документи, фото та особисті речі перших випускників. Це і підручники, і наукові нотатки, перші нагороди та студентський пайок. Ідея, щодо створення історичного музею, належить ректору Житомирського державного університету імені Івана Франка – Петру Сауху. На його думку, музей – це необхідний атрибут закладу, який виховує студентів.
Петро Саух, ректор ЖДУ ім. І.Франка: "Багато чого нам вдалося зібрати від викладачів, випускників, які колись працювали. Музей звісно буде розширюватися, в нас місце є тут, я горжуся, що сьогодні в 90-річчя закладу в нас з`явився музей історії університету."
Оскільки, університет розпочав роботу з 1919-го року, архівних речей зібралося чимало. Студенти дізналися багато нового.
Лілія Чернишенко, студентка другого курсу природничого факультету ЖДУ ім.І. Франка: "Багато бачила нової ратури, деякі виставки дуже цікаві, мені сподобалося."
Родзинкою святкування стало танцювальне дійство, у якому взяли участь понад тисячу пар. Студенти та викладачі, які затанцювали український танець "Яків", потрапили до Книги рекордів України.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!