Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З Житомира до Косово відправилися миротворці
 
2-11-2009, 13:00  Новости Житомира

З Житомира до Косово відправилися миротворці

 
'З

1 листопада 2009 почалася чергова - 13-я ротація національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР в Косово.

Торжества з нагоди відправки першої партії миротворців - 85 воинов-проходили в 95 окремій аеромобільній бригаді, яка дислокується в м. Житомирі.

З теплим, напутливим словом виступив перший заступник командувача Сухопутних військ Озброєних сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков, що побажав військовослужбовцем з честю нести прапор миротворчества на Балканах, гідно виконати військовий борг ради загальної мети - світу на планеті.

За словами командира батальйону підполковника Михайла Забродського, для багатьох його підлеглих - це не перша ротація. До Косово їдуть дослідні воїни, які в змозі гідний виконати покладені на миротворчий контингент завдання.

А потім були сльози на очах дітей, дружин і матерів.Сльози і гордість. Адже для виконання місії у складі миротворчого батальйону недостатньо бути військовослужбовцям. Потрібно бути кращим з кращих. Тому що там, за кордоном, вони представляють не лише свою бригаду - вони представляють Озброєні Сили України.

А удома їх залишаються чекати і вірити, що ці місяці промайне швидко і їх рідні гідно повернуться після виконання миротворчої місії.

Підрозділи Озброєних Сил України виконують миротворчі завдання в Косово з 1 вересня 1999 року.

Серед основних завдань, які покладаються на особовий склад українського контингенту, здійснення патрулювання, забезпечення безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на наглядових постах, надання гуманітарній допомозі, перевірка автомобільного транспорту і населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин і контрабанди, охорона історичних пам'ятників і тому подібне

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!