Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ресторан «Смоленськ» в центрі Житомира став власністю банку за борги
 
21-07-2011, 23:25  Новости Житомира

Ресторан «Смоленськ» в центрі Житомира став власністю банку за борги

 
Цілісний майновий комплекс ресторану «Смоленськ», (був комунальною власністю Житомирської облради), розташований в центрі Житомира на перетині вулиць Лятошинського та Михайлівської став власністю одного з банків.

Ресторан «Смоленськ» в центрі Житомира став власністю банку за борги



Про це стало відомо під час розгляду питання про оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна, яке розглядалося на засіданні виконкому.

Мер Житомира Володимир Дебой так змалював ситуацію з переходом «Смоленська» до іншого власника:

«Людина (підприємство) взяла кредит, заклала майно, купила за ці гроші даний ресторан, потім багато років не розраховується і не продає. Банк, а іншого шляху у нього немає, ресторан вилучає згідно з кредитним договором (а в кредитному договорі такі умови були прописані) », - сказав Дебой.

На думку мера, якби банк був власником, то там, може, порядок був би.

«Ми будемо вимагати, щоб будівлю привели в порядок, пофарбували і так далі», - уточнив Дебой.

Мер Житомира також дав протокольне доручення своєму заступнику Миколі Боровцю з'ясувати і на наступному виконкомі доповісти інформацію про долю двох насосів, вартість яких оцінюється близько 2 мільйонів гривень, і які обслуговували колись фонтан (він кілька років не працює), розташований поруч зі «Смоленськом ».

За інформацією управління справами Петра Кудряшова, вони числяться на балансі «Житомирводоканалу», проте ніхто не знає місце їх фактичного зберігання.

Відомо що депутати Житомирської обласної ради на сесії 31 січня 2008 року прийняли рішення звернутися до правоохоронних органів та прокуратури з проханням розслідувати факт продажу комерційній структурі приміщення колишнього ресторану «Смоленськ» загальною площею більше 4 тис. кв. метрів і яке, за словами депутатів, було продано за цінами 2005 року.

Приміщення в центрі Житомира було продано за 5 млн. гривень, при цьому збиток бюджету, за підрахунками депутатів склав близько 15 млн. грн.


Постановою Верховного Суду України (19 серпня 2008р) було задоволено касаційне подання Генеральної прокуратури України і підтримана позиція прокуратури області за позовом АТЗТ «Агробудкомплект» до районного відділу Фонду держмайна України в Житомирській області.

Судові рішення, які встановлювали занижену ціну продажу ресторану «Смоленськ», скасовано, справу направлено на новий розгляд до господарського суду Житомирської області.

Справа в суді виявилося безперспективною ...
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!