Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі і надалі травлять бродячих собак. Дебой пропонує провести розслідування
 
23-08-2011, 17:59  Новости Житомира

У Житомирі і надалі травлять бродячих собак. Дебой пропонує провести розслідування

 
У Житомирі травлять бродячих собак. Такі випадки зафіксовані в мікрорайонах Богунії, Малікова і на Польовій.

У Житомирі і надалі травлять бродячих собак. Дебой пропонує провести розслідування



Житомиряни переконані, що таким чином дехто зібрався очистити місто від бродячих собак, а потім - і від бомжів.

Не на жарт налякані власники домашніх собак. Адже навіть гуляючи з собакою на повідку, дуже складно буває встежити, щоб вона нічого не підхопила із землі, - пише Діана Мінаєва.

На сакраментальне запитання - «хто винен?» всі, з ким у ці дні спілкувалися журналісти, відповідають однаково: міська влада. Називають і конкретного чиновника, який віддав «негласно» таке розпорядження - заступника міського голови Миколи Боровця.

В даний момент Микола Боровець знаходиться у відпустці. Тому з класичним «Хто винен?» і «Що робити?» Ми звернулися до мера Житомира Володимира Дебоя. Але мер тільки ще раз повторив офіційну версію - ні Боровець, ні хто інший в міськраді команди труїти собак не давав.

- Микола Боровець - посадова особа, і ніяких розпоряджень він не давав, - заявив Володимир Дебой. - Сьогодні будь-яку людину можна звинуватити в чому завгодно. Я знаю, що сьогодні це величезна проблема, яка обурює багатьох батьків і людей, які постраждали від тварин. Належного державного фінансування в цій частині немає, матеріальної бази держава не створила, але зате прийняла європейські норми. Але навіть в Європі абсолютно гуманним чином тварин присипляють.

Мер Житомира має намір розслідувати випадки масового отруєння собак.

- З приводу отруєння тварин у місті потрібно провести розслідування. Я хочу пояснити людям, що міськрада і виконком - це органи місцевого самоврядування, які займаються господарською діяльністю. Є спеціальні служби - ветеринарні, санітарні, інші державні структури, які зобов'язані займатися цим питанням професійно. Я вважаю, що доцільно нагадати цим службам, що необхідно зайнятися безпосередньо тими функціями, які передбачені законом. А серед них є і ці бездомні тварини. А питання «хто труїть?» - Це скоріше до контролюючих або силових органів, які сьогодні повинні провести розслідування цього факту. - Упевнений Дебой.


навіщо шукати хто ж таки дав таке розпорядження, на мою думку, бродячих собак потрібно "усувати", а от спосіб, гуманно - присипляти, отруювати, відстрілювати, це вже деталі. Те, що на сьогодні розгул бродячих тварин досягає критичних меж - це факт. Звісно, можна зрозуміти борців за гуманне ставлення до тварин, але, я б хотів побачити в обличчя такого борця, на близький якого, не доведи Боже, нападе зграя собак хоча б 4 - 5 особин, в таких ситуаціях навіть доросла людина в кращому випадку обійдеться значним шоком, не кажучи про дитину. То ж гуманізм гуманізмом, але боротися в будь - якому випадку потрібно.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!