Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 94% техніки Житомирського ТТУ відпрацювало нормативний ресурс експлуатації
 
18-11-2011, 17:40  Новости Житомира

94% техніки Житомирського ТТУ відпрацювало нормативний ресурс експлуатації

 
У Житомирі, парк пасажирських вагонів трамваїв і тролейбусів налічує 151 машину, з яких щодня на лінію виходять сто шість

'94%



Однак, свій нормативний ресурс експлуатації відпрацювало вже всієї техніки 94%.

При таких умовах Житомирське трамвайно-тролейбусне управління практично неможе надавати якісні послуги з перевезення пасажирів. Постійно зростають витрати, пов'язані з необхідністю проведення позапланових ремонтів.

Крім того, в останні роки значно погіршився фінансово-економічний стан підприємства, яке виконує соціальне замовлення з перевезення пільговиків.

Основною причиною такого становища є недостатній обсяг субвенції з держбюджету на компенсацію пільгових перевезень. Протягом 2006-2010 років житомирському підприємству не відшкодовані 60,6 млн.грн. Субвенції, спрямовані в поточному році на компенсацію пільгового проїзду в сумі 11.4. млн.грн, забезпечують лише 30% понесених підприємством витрат.

Недостатній обсяг компенсацій привів до утворення на підприємстві колосальної заборгованості по заробітній платі, яка станом на 14 листопада 2011 року вже зросла до 5.7 млн.грн.

Дана проблема набула системність.

В 2006-2008 роках, з метою забезпечення виплати заробітної плати, ТТУ взяло в банку кредит на суму 13,6 млн.грн.

У поточному році, з метою оптимізації витрат, підприємством розроблено та впроваджується план заходів. Як результат, за 9 місяців власні витрати підприємства зменшено на 3,1 млн.грн .

Однак, заходи які вживаються для поліпшення фінансового стану, не можуть компенсувати дефіцит коштів у сумі 11 млн.грн., який виникає через недостатнє обсягу відшкодування витрат за перевезення пільговиків.

Тільки цього року були відправлені листи Президенту України, Прем'єр-Міністру України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та до Міністерства фінансів. Однак, до даного часу питання все ще залишається невирішеним.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!