Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кому в Житомирі закон не писаний
 
23-05-2012, 13:04  Новости Житомира

Кому в Житомирі закон не писаний

 
В Житомирі триває паркувальне беззаконня: «Беремо гроші, тому що люди платять», - пише газета "Замок Володарів".

'Кому



З житомирян та гостей міста паркувальники продовжують вимагати гроші, незважаючи на те, що більшість стоянок не оснащені паркоматами. Працівники комунального підприємства «Інспекція з благоустрою міста», очолювана депутатом міської ради Юрієм Самбірським, зізнаються, що вони користуються незнанням нашими громадянами чинного законодавства.

Нагадаємо, що 1 квітня цього року в силу вступив 14 пункт постанови Кабміну № про правила парковки 1342, який говорить: "Відведені майданчики для платного паркування обов'язково повинні буті обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше як один автомат на 20 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частин вулиці, дороги або тротуару ". Тобто, платним паркуванням може вважатися тільки та територія, яка в обов'язковому порядку оснащена паркоматами. В інших випадках паркувальники не мають права вимагати гроші.

На незаконність справляння плати за паркування за українців звертав увагу і прем'єр Микола Азаров. «Хочу ще раз всіх попередити: оплата за стоянку авто в Україні має проходити виключно через паркомати! Немає паркомата - немає оплати. Водії можуть не платити паркувальникам, оскільки ці дії розглядаються як незаконні », - написав майже місяць тому Азаров на своїй сторінці в Facebook. Однак чи то житомиряни не чули заклик прем'єра, чи то аргументи паркувальників для них вагоміше його слів, але вони продовжують йти на поводу у комунальній мафії.

Так на одній з найчисленніших стоянок в районі Центрального універмагу і Житнього ринку, паркувальники сьогодні під всю обдурюють необізнаних громадян.

- 4 гривні на годину - повідомляє нам людина в помаранчевій кепці і синій накидці з грізним написом "Паркування", озброєний міні касовим апаратом. На питання: "Де паркомати!" Людина вказує на касовий апарат і заявляє: "Це замінює паркомат. Ми видаємо такий же чек, як видає паркомат. Якби так не було, то мене б тут не було », - аргументує свої дії паркувальник.

Як ми переконалися, в більшості випадків місцеві паркувальники навіть не утрудняються видати чек, і кладуть гроші собі в кишеню. У деяких з них немає і касового апарату. Разом з тим, як показав наш експеримент, побачивши фотоапарат, паркувальники перестають бути такими вимогливими.

- Вільний паркінг - без докорів сумління повідомляє працівник інспекції з благоустрою

- А де паркомати?

- Паркомати! Гаразд знімайте, - «дозволив» нам паркувальник і пішов ...

У той же час паркувальники в розмові «не на камеру» визнають, що їхні дії незаконні:

- Тут немає жодного паркомата, а ви говорите, що парковка платна! Ну і тим ні менш нічого не відбувається. Якби я тут незаконно стояв, то мене б міліція забрала. А беруть гроші, тому що люди платять. Я не вимагаю цих грошей ... А, інша сторона питання - буде стояти паркомат, 9 з 10 осіб розрахуються зі мною, ніж будуть опускати гроші в паркомат - запевнив нас паркувальник.

Не важко підрахувати, скільки грошей від парковки незаконно осідає в чиновницьких кишенях, а то і взагалі йде повз бюджет.

У цьому контексті варто нагадати й інші слова Миколи Яновича: "Дав доручення керівникам Міністерства внутрішніх справ, Державної податкової служби, Державної служби з питань захисту прав споживачів, Голові Ради міністрів АРК, а також главам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій принципово розглядати скарги громадян та можливі конфліктні ситуації з точки зору захисту прав споживача. Тобто, захищати від незаконних вимог -. Платити за стоянку без паркомата "

Отже, виходячи з інформації, опублікованої в житомирських інтернет-виданнях: "Платня за годину парковки становить 4 гривні. У Житомирі 13 офіційних парковок площею кв 6000. м, або 424 паркомісця. Світловий день складає в середньому 12:00. У році днів 365. Помножимо на 4 чотириста двадцять чотири. Отримаємо 1696. Саме стільки гривень повинні приносити все житомирські парковки щогодини. Помножимо отримане число на 12 Отримаємо 20352 гривні. Це збір усіх парковок за день. Помножимо отримане число на кількість днів у році - на 365 і отримаємо 7 мільйонів 428 тисяч 480 гривень! При цьому всі житомирські парковки разом узяті показують лише 780 000 гривень виручки на рік. Паркомати виключають будь-які махінації з готівковою виручкою парковок. Може, саме тому міська влада настільки завзято опирається нововведенню, ризикуючи накликати на себе урядові та прокурорські громи і блискавки? ».

Саме в такому розбійному пограбуванні серед білого дня житомирян зовсім незрозуміла роль наших, голосно сказано, правоохоронців. А може цей «пиріг» так великий, що його вистачає на те, щоб приспати пильність стражів закону? Адже вони, зауважимо, зобов'язані реагувати на зухвалі здирництва працівників інспекції з благоустрою та дати їхнім діям певну правову оцінку. Не справляється з «гоп-стопом», інакше дану ситуацію ніяк не назвеш, міліція, тоді виникає питання про те, куди дивиться прокуратура? Адже на очах у всього міста діє організована злочинна група! Або Закони в нашій країні писані не для всіх? Чому комунальному підприємству дали «добро» на вимагання у житомирян грошей, всупереч Постанові Кабінету Міністрів? Чому жалісливі благання Самбірського про те, щоб житомирські водії «не кривдили» паркувальників, а швидко платили вимагання суму, не отримали і оцінку мера? Як багато "чому". Але, на жаль, всі вони так і залишаться без відповіді.

На жаль, жодного випадку захисту наших громадян міліцією або податковою від свавілля паркувальників ніхто поки не зафіксував, але сміємо сподіватися, що ініціативна група житомирян, звернувшись до Миколи Азарова, зуміє звернути його увагу на повне ігнорування ініціатив та постанов Кабінету Міністрів мерією Житомира. Адже саме його авторитет, та й чого гріха таїти, і авторитет Партії Регіонів, зневажають ці любителі «халяви». Не думаю, що такими діями місцеві регіонали сприяють зростанню рейтингу особливо напередодні виборів до Верховної Ради.

Газета "Замок Володарів", № 20 від 05.17.2012
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!