Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Фестиваль Дерунів і День Житомира будуть святкуватися в один день
 
4-07-2012, 20:28  Новости Житомира

Фестиваль Дерунів і День Житомира будуть святкуватися в один день

 
Сьогодні, 4 липня міське управління культури розповіло про попередні плани святкування 1128-річчя Житомира.

'Фестиваль



Влада Житомира та Житомирської області вже відмовилися від своєї ідеї спільно святкувати в один день 75-річчя Житомирської області і 1128-річчя Житомира. В управлінні культури пояснили, що на 22 вересня, коли відзначатиметься 75-річчя області, в Житомирі традиційно псується погода, що може позначитися на дітях.

- 75-річчя припадає на 22 вересня, а в цей день завжди погана погода, може бути дощ, може бути холодно, а у святкуванні все ж найбільше участі беруть діти. І тому було вирішено, що День Житомира святкуємо 8-9-го, а 75-річчя області 22-го вересня - пояснила Наталія Марчук, заступник начальника управління культури Житомирської міської ради.
Причому ймовірно заходи від міської влади будуть 8-го, а обласна адміністрація свої заходи проведе 9-го вересня (за участю міст і районів області).

Як стало відомо «Журналу Житомира» - на 8 вересня вже заплановано святкування V-го Фестивалю дерунів у Коростені, але в управлінні культури вірять, що житомиряни не поїдуть туди і залишаться підтримати своє місто.


На сьогоднішній день за твердженням Марчук вже проходить активна підготовка до свята та управління шукає нові ідеї щодо святкування. На питання: «Який приблизний бюджет свята» Наталія Марчук сьогодні відповісти не змогла. У міському бюджеті 2012 на святкування закладено 150 тис. грн, але ще шукають спонсорів.

При цьому вона запросила всіх, кому не байдужа доля і обличчя міста, взяти участь у підготовці до свята. Заявки приймаються в управління культури Житомирської міської ради, за адресою вул. Б. Бердичівська 61 (екс-ЗАГС) до 15 липня. З 15 липня почнеться формування програми.

Фестиваль національних кухонь і свято хліба, зароджені в минулому році, будуть і на майбутній День Житомира.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!