Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Реконструкцію вулиці Михайлівській в Житомирі відклали. Поки на 2013-й
 
13-08-2012, 02:42  Новости Житомира

Реконструкцію вулиці Михайлівській в Житомирі відклали. Поки на 2013-й

 
9 серпня, під час громадських слухань про генплан Житомира, секретар союзу ковалів «Замкова гора» Наталія Іванова поцікавилася у головного архітектора Тараса Бориса, чому заглох проект реконструкції вулиці Михайлівської.

Реконструкцію вулиці Михайлівській в Житомирі відклали. Поки на 2013-й



Нагадаємо, що ще в минулому році мер Житомира Володимир Дебой розповідав, що він мріє реконструювати вулицю Михайлівську.

Тарас Борис зазначив, що питання реконструкції вулиці піднімається майже кожен рік.

- Було багато пропозицій, але ті пропозиції, які були затверджені в 2001-2002 роках на реконструкцію вул. Михайлівської на сьогодні вже не актуальні. За 10 років з'явилися нові можливості в середовищі архітектури, у формуванні території основної пішохідної вулиці, - розповів архітектор Борис.

Управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міськради запланувало проведення додаткового конкурсу на 2013 рік, на визначення кращої ескіз-ідеї та формування території Михайлівської.

За словами Бориса на сьогодні роботи поки що законсервовані в зв'язку з великою кількістю інженерних мереж, які необхідно перекладати заново, частково демонтувати або замінювати. За попередніми розрахунками це складає більше 15 млн. грн.

Міською владою вже було запущено два «конкурсу на кращу реконструкцію» - Замкової гори (серпень 2011-го) і кінотеатру «Жовтень» (червень 2012). Однак по сьогоднішній день керівництво міста так і не оголосило офіційних підсумків цих конкурсів та реконструкції так і не почалися.

Варто зазначити, що за реконструкцію вул. Михайлівської в Житомирі брався не один високий чиновник.

Житомиряни пам'ятають, як в 2008-му році, мер Віра Шелудченко і тодішній головний архітектор Сергій Руденко в приміщенні театру відкрили виставку «Майбутнє Житомира». Одним з центральних експонатів виставки був великий макет реконструйованої саме вул. Михайлівської.

В 2009-м Житомиром прокотилися чутки, що народний депутат Павло Жебрівський обіцяє виділити 25 млн. грн. на реконструкцію Михайлівської.

Проте далі, планів, макетів, ескізів і картинок справа не рухається вже більше 10 років.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!