Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Уряд знижує рівень дотацій для аграріїв Житомирщини - Тігипко
 
25-09-2009, 15:33  Новости Житомира

Уряд знижує рівень дотацій для аграріїв Житомирщини - Тігипко

 
'Уряд

«Наступний рік для АПК стане найважчим за останні п'ять років», - заявив політик Сергій Тігипко. Так він прокоментував закладене в проект держбюджету на 2010 рік зниження фінансової підтримки аграріїв.

Політик відзначив, що у разі ухвалення проекту держбюджету об'єм дотацій аграріям буде понижений майже втричі - з більш ніж 2 млрд. грн. в 2009 р. до 735 млн. грн.

«Я вважаю пряме дотування агросектора за не кращий спосіб держпідтримки. От її треба йти, замінюючи дешевими довгостроковими кредитами. Але уряд, знижуючи рівень дотацій для села, не пропонує нічого взамен, - говорить Сергій Тігипко. - Более того, навіть нинішні витрати на здешевлення кредитів і інвестиції переводяться в Стабілізационий фонд».

Він вважає, що наповнення Стабфонда не гарантоване, отже, і ці гроші аграрії навряд чи отримають.

«Вісімнадцять років держава фінансувала неефективні програми підтримки сіла і консервувало відсталий виробничий устрій. Відмова від допомоги АПК зараз приведе до розорення малоефективних господарств і численних соціальних проблем», - вважає політик.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!