Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Серед «кіборгів», що потрапили в Донецьку в полон до бойовиків, - підполковник української армії
 
25-01-2015, 10:06  Новости Житомира

Серед «кіборгів», що потрапили в Донецьку в полон до бойовиків, - підполковник української армії

 
Серед потрапших 20 січня, в полон восьми десантників, які йшли на виручку захисникам нового терміналу донецького аеропорту, підполковник Олег Кузьміних.

Він один з найдосвідченіших українських командирів - воює в зоні АТО з 6 березня минулого року.

Олег Кузьміних очолював батальйон знаменитої Житомирській 95-ї окремої аеромобільної бригади.
Серед «кіборгів», що потрапили в Донецьку в полон до бойовиків, - підполковник української армії

Брав участь у легендарному 400-кілометровому рейді бригади в серпні минулого року. Нагадаємо, що тоді бійці бригади прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищили кілька російських батальйонів, які перебували вже на українській стороні кордону, забрали їх зброю і устаткування.

З осені Олег Кузьміних захищав донецький аеропорт.

Нагадаємо, що вчора помічник президента України волонтер Юрій Бірюков повідомив, що 8 десантників, серед яких був і підполковник Олег Кузьміних, потрапили в полон.

"Сьогодні вранці кілька десятків бійців ВДВ пішли на допомогу своїм в донецькому аеропорту. Густий туман, видимість була близько 20-30 метрів. Це складно пояснити мирним, що не були жодного разу на передовій, - але такий туман смертельний для психіки і для людей. Особливо коли ти намагаєшся максимально непомітно наблизитися, коли ти розумієш, що в будь-яку секунду тебе можуть убити. Нерви здають, швидко.

Але в ДАПе ситуація ще гірша - пересуватися потрібно було по плоскому бетонному столу, без єдиного орієнтира. І вони промахнулися, промахнулися на 800 метрів, взяли трохи лівіше. І потрапили прямо в місце концентрації бойовиків. Був бій. Були загиблі. І 8 людей потрапили в полон", - повідомив Бірюков.

Рідні офіцера закликають владу і простих людей зробити все можливе, щоб звільнити Олега з полону.

«Він - офіцер, він у полоні тримається, як офіцер. Люди, Українці, подивіться, він пройшов все! Він пройшов Слов'янськ, Щастя, пройшов 450 кілометровий марш, він пройшов у числі перших. Він - командир батальйону, він їхав забирати своїх людей. Це не робота командира батальйону, але він не кидав своїх людей, він поїхав забирати. Давайте разом займемося цим, давайте забирати своїх людей. Він - за всіх нас там страждає. Давайте ми тут щось зробимо », - закликає брат полоненого Сергій Кузьміних.











Мама Олега просить допомоги у Петра Порошенко: «Я звертаюся до Президента України, будь ласка, допоможіть звільнити з полону мого сина. Він 10 місяців захищав 95-у бригаду, він звільняв з полону, він стільки зробив для цієї країни, прошу, допоможіть звільнити його ».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!