Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні Міжнародний день літніх людей
 
1-10-2009, 18:16  Новости Житомира

Сьогодні Міжнародний день літніх людей

 
'Сьогодні

Генеральна Асамблея ще в 1990 році проголосила 1 жовтня Міжнародним днем літніх людей. А ще раніше, в 1982 році, Усесвітня асамблея по проблемах старіння прийняла Міжнародний план дій з проблем старіння.

Українців називають старіючою нацією.

"Процес старіння сьогодні в Україні відбувається швидшими темпами, ніж в Європі", - помічає екс-міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв.

Співвідношення працюючих громадян і пенсіонерів постійно змінюється не на користь перших. Відповідно, ця проблема в числі інших відбивається на здатності держави забезпечувати велику частину літніх людей гідними пенсіями і іншими соціальними благами (якісними медичними послугами і тому подібне).

Процес старіння закладений в нас еволюцією. Людина повинна народитися, дозріти, відтворити собі подібних і перейти в той період життя, який називається старістю.

Якщо говорити з погляду офіційної і соціально-економічної, то у нас старість для жінок починається з 55 років, а для чоловіків - з 60, коли вони стають пенсіонерами. У більшості країн Европи цей рубіж коливається для жінок - з 60 років, для чоловіків - з 65-ти. Але у нас пересунути вихід на пенсію неможливо, тому що середня тривалість життя чоловіків складає 64,3 року, а для жінок 74,6 року.

Але, власне старіння можна відстрочити.

Наприклад, для молодості шкіри важливо, щоб організм отримував достатню кількість рідини - в день не менше 1,5 - 2 літрів (з урахуванням перших блюд, рідини в овочах і т. д., з напоїв перевага простий воді і фруктовими чаю). Взагалі, починати день потрібно із стакана води натщесерце (випивати дрібними глотками). З продуктів харчування - звичайно ж, фрукти і овочі, при цьому не потрібно екзотичних вишукувань. До речі, картопля не найкорисніший овоч в цьому плані.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!