Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирському трамваю виповнилося 110 років
 
1-10-2009, 19:16  Новости Житомира

Житомирському трамваю виповнилося 110 років

 
'Житомирському

У Житомирі в трамвайно-тролейбусному управлінні були проведені урочисті заходи з нагоди 110 ліття з дня пуску першого трамвая в місті.

Нагадаємо, перший трамвай в Житомирі з'явився у вересні 1899 року. Власне кажучи, місто Житомир і почав свій розвиток з пуску першого трамвая.

Житомир був в першій п'ятірці міст російської імперії де з'явився трамвай. Цей вид електричного транспорту функціонував і в мирних і у військові часи. Це при його підтримці велося відновлення міста після другої світової війни.

У післявоєнні роки, трамвай в Житомирі їздив по восьми маршрутах, а зараз лише поодинці.

Перші трамвайні маршрути міста:

* Центр - Бердичівська вулиця
* Центр - Вокзал
* Центр - Вільськая вулиця
* Центр - річка Тетерів.


На початку 20 століття довжина трамвайних маршрутів міста Житомира складала 12 км.
'Житомирському



Сьогодні Житомирський трамвай і колектив трамвайно-тролейбусного управління, який налічує більше 1000 співробітників, переживає складні часи, щодня, перевозячи до 150 тисяч пасажирів. Зараз на утриманні у ТТУ 170 тролейбусів і 40 трамваїв середній вік яких за 30 років. Це найдешевший і екологічно чистіший вид транспорту, тому першочергове завдання зберегти його, щоб і подальші покоління могли отримувати послуги з перевезення пасажирів.

Привітати колектив з нагоди 110 років Житомирського трамвая прибули представники облдержадміністрації, обласної і міської ради, обласного управління житлово-комунального господарства, водоканалу, обкому профспілок і колеги з Вінницького ТТУ. На святі багато теплих слів було сказано на аресу колективу, який за всіма показниками зайняв друге місце в державі серед ідентичних підприємств.

Кращих працівників і ветеранів відзначили почесними грамотами, грошовими нагородами, нагрудними знаками "За заслуги перед містом" і званням "Заслуженого на працівника комунального господарства".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!