Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ситуація на житомирській дамбі під контролем комунальників.
 
14-02-2010, 21:43  Новости Житомира

Ситуація на житомирській дамбі під контролем комунальників.

 
'Ситуація

Ситуація на житомирській дамбі під контролем комунальників.


Перебуваючи в області, заступник міністра з питань МНС Валерій Третьяков висловив побоювання, що житомирська дамба не зможе впоратися з повінню. На думку урядовця, її терміново потрібно ремонтувати, щоб уникнути техногенної загрози. Якщо дамба не витримає наступу "великої" води і товстого льоду, будуть підтоплені центральна міська котельня і близько двох десятків будинків, розташованих у низині.

"Так, дамба в аварійному стані і потребує капітального ремонту, однак говорити про те, що стан катастрофічний не зовсім правильно" - повідомив в. о. начальника управління комунального господарства міської ради Віталій Шевчук.

Сьогодні ситуація на житомирській дамбі контрольована. За словами чиновника, кожне потріскування, кожен підозрілий рух на дамбі і її "дихання" фіксуються і записуються в спеціальному журналі. Кожного дня цей важливий об'єкт знаходиться під охороною.

Тут важливо згадати історію цього питання, зазначив Віталій Шевчук. Свого часу дамба будувалася для забезпечення технічних потреб колишнього гіганта легкої промисловості - Житомирського льонокомбінату. Фактично вона є власністю Фонду держмайна. У власників підприємства після того, як підприємство, вже будучи акціонерним товариством, збанкрутувало, грошей немає. З іншого боку, Державний бюджет не має права витрачати кошти на потреби і майно відкритого акціонерного товариства.

А "вихід" було знайдено кілька років тому, каже Віталій Шевчук, оскільки дамба розташована на території міста, йому і запропонували взяти її на баланс. Кошти на ремонт та обслуговування дамби були обіцяні, але місто "тягне цей віз", а грошей досі немає.

За словами посадовця, реальну суму, необхідну для ремонту цього об'єкту, згоден визначити проектний інститут, кошторис може бути підготовленою протягом місяця. За оцінками фахівців, зараз орієнтовна вартість ремонтних робіт становитиме близько 7 млн. гривень. Оскільки місто самостійно цю проблему не подужає, воно очікує фінансової допомоги від держави.
Наталія Міжигурська - УКРІНФОРМ.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!