Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » У Житомирі віддали дань 400 тисячам жителів області, які воевавали під час війни.
 
28-10-2009, 19:53  ---

У Житомирі віддали дань 400 тисячам жителів області, які воевавали під час війни.

 
'У

28 жовтня біля Монумента Слави в Житомирі відбувся мітинг, присвячений 65-ій річниці звільнення території України від німецько-фашистських загарбників.

За 40 місяців війни на території України загальні людські втрати склали близько 9 млн. чіл. На фронтах Великої Вітчизняної війни, в партизанських загонах і в підпіллі на окупованій фашистами території воювали понад 400 тисяч жителів Житомирщини.

У 1941-1944 роках підпілля і партизанського руху Житомирщини налічували в своїх рядах 65 тисяч народних месників, яким удалося врятувати від німецького полону 14,5 тисяч хлопців, дівчат і військовополонених. Дослідники прийшли до виводу, що Житомирська область втратила в цій війні більш за третину свого населення.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Найбільші втрати понесли міста Бердичів, Коростень, Новоград-волынский, Житомир. На фронтах і в русі Опори брало участь 412 тисяч житомирян.

Якщо не враховувати вивезених до Німеччини, то майже 147 тисяч з них загинули. У Книгу Пам'яті області занесені їх імена, пошук невідомих поховань продовжується і сьогодні. Житомирська земля стала останнім притулком для 170 тисяч розстріляних окупантами військовополонених і сімдесяти тисяч воїнів Радянської Армії, загиблих тут, захищаючи в 1941 або звільняючи в 43-44 роках наш край.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!