Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Коростені побудований перший в Україні завод з виробництва МДФ і ХДФ-панелей!!!
 
19-04-2010, 20:42  Бізнес / Наука / Технології / Господарство / Економіка

У Коростені побудований перший в Україні завод з виробництва МДФ і ХДФ-панелей!!!

 
Київська компанія "Арт-Прогрес" має намір в серпні 2010 року ввести в експлуатацію в місті Коростень перший в Україні завод МДФ- та ХДФ-плит (від абревіатур з англ. Medium Density Fiberboard – деревоволокнистих плит середньої щільності і High Density Fiberboard – деревоволокнистих плит високої щільності).
'У

Як стало відомо, загальна сума інвестицій в реалізацію проекту становить 120 мільйонів євро.

Фінансування проекту здійснюється за рахунок кредитної лінії, відкритої бельгійським Fortis Bank київському ЗАТ "Альфа-Банк" під гарантії експортно-кредитного агентства Euler Hermes Kreditversicherungs-AG, що підтримав виробника устаткування для виробництва плитоподібного матеріалу деревообробної промисловості – Siempelkamp Maschinen – und Anlagenbau Gmbh & Co . KG (обидва – Німеччина).
'У

Siempelkamp Maschinen - und Anlagenbau забезпечує проектування та інжиніринг виробничих ліній на Коростенському заводі, а також поставила лінію охолодження та штабелеукладки, лінію кінцевої обробки, пакувальну лінію фірми SHS (Siempelkamp Handling Systeme GmbH) і складську техніку.
'У

Потужність майбутнього заводу в Коростені складе 300 тис. куб. м. МДФ- та ХДФ-плит на рік, або 900 куб. м. на добу. Сировиною для виробництва буде круглий ліс хвойних порід з помірних кліматичних поясів з невеликою часткою відходів лісо-та деревообробки (обрізки, тирса, стружка).

Реалізація проекту на площі 40 га почалася ще в липні 2008 року, запустити завод передбачалося в травні 2010 року. Однак у зв'язку з несприятливими для будівництва погодними умовами протягом зими 2009-2010рр запуск заводу перенесено на серпень поточного року.
'У

Крім того, "Арт-Прогрес" у 2009 році закупив лінію з виробництва підлогового ламінату з МДФ-плит потужністю 8 млн. кв. м. ламінату на рік.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!