Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Економіст: в Україні чесно працювати не можна
 
14-10-2010, 23:10  Бізнес

Економіст: в Україні чесно працювати не можна

 
Вести тільки білу бухгалтерію, показувати повністю всі доходи в Україні не можна.

0



«У нас неможливо чесно працювати, і я абсолютно не боюся про це говорити», - заявив журналістам доктор економіки, президент Союзу підприємців і роботодавців Криму, член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, член координаційної ради при Раді міністрів АРК, член Ради Федерації роботодавців Україна Олександр Дудко.

«Влада нас змушує працювати нечесно: ну не можна ж віддати 105% податкових зборів і відрахувань з 100% доходів - не можна віддати більше, ніж заробляєш, і взяти з покупця більшу ціну, ніж він готовий заплатити. А потім усі дивуються, чому в Україні відбувається стагнація економіки », - говорить президент СПР.

Прикладом неприйнятного оподаткування стають прості математичні підрахунки. «Сьогодні за чинним законодавством через подвійне і навіть потрійне оподаткування на кожні 1670 гривень створеної нашою працею додаткової вартості ми отримуємо чистими на руки лише 819 гривень зарплати, з яких при кожній покупці у нас ще раз відбирають ПДВ, знецінюючи купівельну спроможність нашого винагороди за все до 683 гривень », - вважає Дудко. Тобто з 1000 гривень зарплати роботодавець повинен віддати державі 392 гривні, одержувач зарплати - ще 180,60. При цьому ПДВ з 1392 гривень (зарплата плюс податки з роботодавця) складає 278,4 грн. В результаті у людини залишається 819,40 гривень, з яких вона ще 16,66% віддасть як ПДВ, купуючи товар. Виходить, що у працівника з 1000 гривень залишиться всього лише 682,89. «Держава ж у всілякі соціальні фонди та бюджети всіх рівнів забирає податків і зборів у півтора рази більше: з тисячі гривень - 987 грн», - пояснює доктор економіки.

За його словами, «податкова система Україна пропонує нам 3 години на день працювати на оренду, інвесторів, дах і кредити, три години на податки і зміст всіляких, але майже не потрібних для нас соціальних фондів і лише дві години на себе і своїх дітей. Це вже давно не бізнес і навіть не життя ». Навіть при рабовласницькому ладі і кріпосному праві відбирали менше. Зараз у підприємців немає ніякого стимулу до приватної ініціативи і сенсу займатися легальним бізнесом.

«Ось уже десять років нас ніхто не чує, а економічний колапс, який насувається через це на Україну, ніхто не бачить, радіючи незрозуміло звідки взятими рожевим показниками поліпшення темпів нашого життя», - зазначає Дудко. «Ми не хочемо знову йти« в тінь », куди нас вперто заганяють. Ми не хочемо втратити свій бізнес, створений важкою працею на свої власні заощадження. Ми не хочемо їхати зі своєї країни ні в чужі краї, ні в "щасливе вчора". Тому ми прийняли тверде рішення боротися до перемоги, тим більше, що в іншому випадку ми втратимо все », - підсумував економіст. Все це Олександр Дудко пов'язує з корумпованістю в країні. Вважає, що чесні і правдиві податки, які б могли осилити всі підприємці і бізнесмени, не вигідні чиновникам, у яких тоді не залишиться можливостей брати хабарі.
Артем Грозний, власкор "РепортерUA" в АР Крим, фото автора

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!