Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Аптекарів Житомира «подякували» штрафами!!!
 
Голосування   Ваша позиція!
 
Чи потрібен пам'ятник Леніну в центрі Житомира?
Всього проголосувало: 2

 
26-11-2009, 22:24  Бізнес

Аптекарів Житомира «подякували» штрафами!!!

 
'Аптекарів

У Житомирі аптекарів оштрафували і вислухали вибачення за завищені ціни.

25 листопада в територіальному відділенні Антимонопольного комітету України в Житомирській області відбулося перше в історії відділення відкрите засідання колегії за участю журналістів.

На порядок денний було винесено єдине питання - про прийняття рішень про порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку лікарських препаратів протигрипозної групи внаслідок ажіотажного попиту, викликаного епідемією грипу.

Відповідачами були чотири суб’єкти господарювання - комунальна аптека № 203 (м. Житомир), комунальна аптека «Дитяча» (м. Житомир), ТОВ «Нова Надія» (м. Бердичів) та приватна фірма «Санітас» (м. Житомир).

«Ми хочемо надати можливість громадськості стати свідками процедури прийняття рішення, щоб забезпечити об’єктивність і гласність висновків», - сказав голова ТО АМКУ в Житомирській області Олександр Безсмертний.

У КП «Аптека № 203» було виявлено завищення роздрібної ціни на препарат «Амізон», в КП «Аптека «Дитяча» - на аскорбінову кислоту, в ПП фірма «Санітас» - на «Анаферон дитячий» і «Арбідол», у ТОВ «Нова Надія» - на «Амізон» і «Афлубін».

Директора названих аптек свою помилку визнали і принесли публічні вибачення перед споживачами за нанесення шкоди їх інтересам. У двомісячний термін вони змушені заплатити штрафи до державної скарбниці за порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зловживання монопольним становищем: аптека № 203 і «Дитяча» (м. Житомир) - по 1 000 гривень кожна, аптека «Нова Надія» - 2 000 грн., «Санітас» - 14 400 грн. У визначенні розміру штрафів враховувався дохід підприємств.

«Всі відповідачі виконали вимогу відділення АМКУ ще до ухвалення рішення, тобто, знизили ціни, - сказав Олександр Безсмертний. - З урахуванням цього відділенням застосовані помірні штрафи. Ці суб'єкти занесені в окремий список як порушники законодавства. У разі повторного порушення це вплине на розмір штрафу».
'Аптекарів


Бердичівський анекдот:


В мире нет вечных двигателей,
зато есть вечные тормоза...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!