Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Уряд вже розпоряджається майном Іршанського та Вільногірського ГЗК.
 
26-02-2010, 11:50  Економіка

Уряд вже розпоряджається майном Іршанського та Вільногірського ГЗК.

 
0


Уряд вже розпоряджається майном Іршанського та Вільногірського ГЗК.


Кабінет Міністрів доручив Міністерству промислової політики передати цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (Житомирська область) та Вільногорського гірничо-металургійного комбінату (Дніпропетровська область) новоствореним державним підприємствам «Іршанський ГЗК» і «Вільногорський ГМК». Про це йдеться в постанові уряду № 181 від 24 лютого.

Перед цим Кабмін доручив Фонду державного майна передати Мінпромполітки дане майно в його управління. Крім того, уряд доручив Мінпромполітики і Міністерству фінансів передбачити під час доопрацювання закону «Про державний бюджет на 2010 р.» кошти для поповнення статутних фондів новостворених підприємств.

Держпідприємства «Іршанський ГЗК» і «Вільногорський ГМК» було створено постановою уряду № 923 від 3 вересня 2009

Як повідомлялося раніше, Мінпромполітики гарантувало поставки з державного підприємства «Іршанський ГЗК» ільменітового концентрату на підприємство «Кримський Титан» (Армянськ, Крим).

Раніше германська Ostсhem зажадала від Кабміну надати гарантії забезпечення підприємства «Кримський Титан» сировиною після передачі майнового комплексу Іршанський ГЗК в управління Мінпромполітики.

Також Ostсhem заявила, що готова обговорювати повернення майнового комплексу ГЗК в управління Мінпромполітики тільки в тому випадку, якщо уряд викупить обігові кошти підприємства, компенсує поліпшення виробничих потужностей і забезпечить повне фінансування ГЗК.

Договір оренди Іршанського ГЗК та Вільногорського ГМК з «Кримським Титаном» закінчився 5 вересня, але орендар зажадав у суді пролонгувати оренду ще на 2 роки, а Мінпромполітики, в свою чергу, подало зустрічні позови, на підставі яких один з господарських судів заарештував майно Іршанського ГЗК і Вільногорського ГМК, що потім було оскаржено «Кримським Титаном».

У липні Кабмін схвалив передачу Мінпромполітики функцій з управління державним майном цілісних майнових комплексів Іршанський ГЗК і Вільногорський ГМК після закінчення дії договорів їх оренди компанія «Кримський Титан».

50% +1 акція «Кримського Титана» належить державі, 50% -1 акція - компанії Ostchem Germany GmbH (раніше називалася RSJ Erste Beteiligungs, Німеччина), до статутного фонду компанії передано цілісний майновий комплекс ДАК «Титан». 90% акцій Ostchem Holding AG належить Group DF.

Джерело: Українські новини

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!