Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 2 надпотужні гірничі комбінати загальнодержавного значення тепер у власності держави. Чи надовго?
 
Голосування   Ваш дохід!
 
Скільки Ви заробляєте на місяць?
Всього проголосувало: 8

 
5-12-2009, 12:12  Бізнес / Влада

2 надпотужні гірничі комбінати загальнодержавного значення тепер у власності держави. Чи надовго?

 
Кабмін доручив Міністерству охорони навколишнього природного середовища України і Державному комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду анулювати ліцензії на видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, а також інші дозволи, видані закритому акціонерному товариству "Кримський титан" на діяльність Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, які до вересня 2009 року перебували в оренді у компанії. Опубліковано відповідну постанову уряду № 1277 від 29 жовтня.

В Міністерстві повідомили, що документом також доручається зазначеним відомствам видати аналогічні ліцензії держпідприємствам "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" та "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат".
'2

Крім цього, доручається забезпечити видачу спеціальних дозволів на користування надрами, актів про надання гірничих відводів, дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Крім того, Кабінет Міністрів доручив Житомирській і Дніпропетровській обласним державним адміністраціям спільно з відповідними районними органами місцевої влади після отримання дозволів на користування надрами укласти з гірничо-збагачувальним та гірничо-металургійним комбінатами договорів оренди земельних ділянок, розірвавши такі ж договори з закритим акціонерним товариством "Кримський титан".

Уряд також доручив Міністерству палива та енергетики і національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" до кінця поточного року забезпечити стабільне постачання енергоресурсів Іршанському ГЗК і Вільногірському ГМК.

Нагадаємо, на початку вересня 2009 року уряд своєю постановою вирішив створити держпідприємства на базі Вільногірського ГЗК і Іршанського ГМК, передавши їх в управління Міністерству промислової політики України.

Вільногірський ГМК і Іршанський ГЗК спеціалізуються на виробництві ільменітового і рутилового концентрату.

Закрите акціонерне товариство "Кримський титан" спеціалізується на виробництві діоксиду титану. Входить до складу OstChem holding AG, який об'єднує провідні хімічні підприємства в Україні і власником якого є Дмитро Фірташ - найбільш містична фігура великого українського бізнесу і політики.
'2

Донедавна 50% - 1 акція ЗАТ «Кримський Титан» належала OstChem Germany GmbH (Німеччина), дочірній компанії OstChem Holding AG. Контрольним пакетом у ЗАТ «Кримський Титан» володіла держава. 90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF.

Нагадаємо, що OstChem Holding AG заснований у Відні (Австрія) в 2004 р. У даний час холдингова група OstChem володіє компаніями і підприємствами в Східній, Центральній Європі, та Центральної Азії, включаючи Україну, Естонію, Росію, Швейцарію, Італію і Таджикистан.

Хімічні підприємства групи роблять і здійснюють міжнародні постачання мінеральних добрив, органічних кислот, діоксиду титану, кальцинованої соди, ільменіту, циркону, рідкого азоту, технічного кисню та інших видів продукції. Штат співробітників OstChem Holding AG налічує близько 23 тис. чоловік. У 2006 р. оборот компанії склав більше $ 609 млн.


Бердичівський анекдот:


Чем больше спишь, тем больше спать охота...
Чем дольше ешь, тем чаще аппетит приходит...
И только с работой как-то всё не так...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!