Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Обмеження пенсій працюючим пенсіонерам.
 
27-03-2010, 21:26  Економіка

Обмеження пенсій працюючим пенсіонерам.

 
Експерт вважає, що працюючим пенсіонерам потрібно обмежувати пенсії.


'Обмеження


Пенсії працюючим пенсіонерам потрібно обмежувати. Про це заявила академік Елла Лібанова - директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України.


На думку експерта, такі дії є необхідною передумовою підвищення пенсійного віку, без якого навантаження на пенсійну систему неухильно зростатиме, оскільки співвідношення пенсіонерів до населення працездатного віку і платників внесків буде збільшуватися.

Станом на 1 січня 2010 року, за словами Е. Лібанової, в цілому в Україні працюють 20,2% пенсіонерів від їх загальної кількості, тобто кожен п'ятий. При цьому середній розмір пенсій працюючих пенсіонерів на 27% вищий, ніж у непрацюючих (відповідно 1202 і 948 грн.), оскільки новим пенсіонерами призначається пенсія з іншого заробітної плати, значна їх частина працює для того, щоб через два роки перерахувати пенсію.

На думку Е.Лібанової, за умови встановлення обґрунтованого межі сумарного доходу пенсії та заробітної плати можна досягти сприйняття такого обмеження широкими верствами населення.

У той же час вона зауважила, що існують ризики, що багато пенсіонерів відмовляться від продовження трудової діяльності чи вдадуться до приховування трудових відносин. Крім того, можуть скоротитися кадри охорони здоров'я і освіти, тому що в цих галузях дуже висока частка працюючих пенсіонерів.

За словами академіка, обмеження може бути диференційовано за галузями відповідно до потреб економіки в робочій силі. "Питання не тільки в тому, яка заробітна плата в цій галузі, а в тому, наскільки ця галузь забезпечена робочою силою", - пояснила вона.

За словами Е. Лібанової, сьогодні без будь-яких обмежень пенсію і заробітну плату отримують лише пенсіонери 12 країн світу, 20 країн мають обмеження, а в 46 заборонено отримувати пенсію за умови продовження трудової діяльності. "Для України все-таки більш прийнятний другий шлях - встановити певні обмеження, але не забороняти повністю", - переконана вона.


А може б вона запропонувала урізати пенсії нашим посадовцям а !?

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!