Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ринки Житомира: великий перерозподіл.
 
22-06-2010, 19:10  Економіка

Ринки Житомира: великий перерозподіл.

 

Ринки Житомира: великий перерозподіл.


Ринки Житомира: великий перерозподіл.



Останнім часом Житомир повний новин про початок реалізації нового грандіозного ринкового проекту. Передумови до цього і справді дуже вагомі. По-перше, у столиці Полісся до сих пір відсутній сучасний речовий ринок, торгівля ведеться на старих пошарпаних базарах, чия застарілість, антисанітарія, вже не влаштовує городян, які знайомі з сучасними торговими центрами. Та й холод, сніг, дощі, в яких доводиться працювати людям також не залишають ринків старого формату жодних шансів. Тому сучасний ринок в Житомирі рано чи пізно повинен був з'явитися, питання тільки коли і хто очолить це будівництво десятиліття.

По-друге, вже відомо, що цього літа в Житомирі розпочнеться реконструкція Житнього ринку. Як повідомлялося в ЗМІ, більшу частину ринку плануються знести, тому що експлуатувати ринкові комплекси, часів радянської епохи, з кожним днем стає все небезпечніше для відвідувачів і продавців. Ще на початку березня заступник мера Житомира Ігор Гундич , оголосив подібні плани, а метою реконструкції називалося приведення в порядок вигляду центральної частини Житомира, яка істотно страждала через наявність в ній ринкових територій і всіх пов'язаних з цим проблем (пробки, антисанітарія, неприваблива архітектура ).

Але «ринкове місце» - пусто не буває. Цією ситуацією, схоже, вміло скористалися київські бізнесмени. З надійних джерел стало відомо, що найбільший в регіоні торгово-розважальний комплекс Глобал UA, який на 90% контролює «бутікову» торгівлю в Житомирі, виділив близько 20 000 м2 площ під найбільший в регіоні речовий ринок європейського формату. За перевіреною інформацією, організацією майбутнього ринку займуться творці супер-успішного київського «Даринку», який є лідером ринкової торгівлі столиці України. З середини травня в Житомирі працює київська команда менеджерів. Не важко здогадатися, що основна мета киян - монополізація всієї торгівлі в Житомирі, адже, по суті, в одному місці будуть зібрані єдиний «бутікової» торговий центр, найбільший продуктовий супермаркет, центр розваг. На думку експертів, додавши до всього цього ще й речовий ринок, в даному районі буде організовано величезний купівельний потік, який буде в десятки разів перевищувати потоки в будь-якому іншому місці Житомира.

Поспілкувавшись з приватними підприємцями, які торгують на ринках Житомира, стає зрозумілим, що вони також чули про новий ринок, і нібито вже знають, що вже у вересні той почне свою роботу, але почати переговори з приводу оренди вони не можуть, власники не афішують свій проект. У середовищі житомирських торговців є версія, що ринок вже наповнений київськими приватними підприємцями. Однак, цю версію спростовує директор Глобал UA Микола Бірюченко, який запевняє, що власники нового ринку тільки що закінчили узгодження позицій з власниками торгового комплексу і ще не приступали до реалізації орендних площ. Він запевняє, що житомирські підприємці будуть мати абсолютні можливості для отримання місць на новому ринку і ті, хто вже вирішив, що буде торгувати на цьому ринку, повинен не пропустити період подачі заявок. На наші прохання підняти завісу таємниці навколо бізнесменів, які будуть розвивати проект, М. Бірюченко сказав, що з огляду на масштабність проекту не тільки для Житомира, але і для України, він не має права розголошувати цю інформацію, відправивши нас на пошуки майбутніх власників ринку, натякнувши при цьому, що це все-таки кияни із величезним досвідом в цій сфері. Вже найближчим часом ми сподіваємося отримати коментарі загадкових власників, які можливо знімають завісу таємниці навколо цього дуже значущого для Житомира проекту.
За матеріалами Житомир info.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!