Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » До середини літа в Житомирі відкриють сучасний кардіологічний центр, - губернатор Рижук
 
24-02-2012, 06:03  Медицина

До середини літа в Житомирі відкриють сучасний кардіологічний центр, - губернатор Рижук

 
У Житомирі на базі обласної лікарні відкриють сучасний кардіологічний центр.

До середини літа в Житомирі відкриють сучасний кардіологічний центр, - губернатор Рижук



Про це сказав губернатор Сергій Рижук на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у Брусилівській районної лікарні.

«До середини літа у нас буде свій кардіоцентр. Центр буде працювати на базі обласної лікарні, виявилося, що там вже на 95% є все необхідне обладнання, щоб ставити стенти людям, які знаходяться в передінфарктному стані. Я був у головного кардіолога в київському Інституті серця, ми з Борисом Михайловичем Тодоровим вирішили питання навчання і підготовки кадрів в обласній лікарні. Залишається лише придбати один апарат і ми можемо не 60 пацієнтів рятувати від інфаркту, а півтори тисячі. Тобто всіх, які за рік «хворіють» інфарктом », - сказав Рижук.

Прем'єр-міністр схвалив це рішення, але акцентував увагу губернатора Житомирської області на доступності подібної допомоги.

«Треба обов'язково домагатися, щоб в кожному обласному центрі така допомога була доступна людям. Доступна, Сергій Миколайович - це важливо. Прийшов у лікарню - йому кажуть 20 або 30 000 заплати, а у людини таких грошей немає », - зауважив Азаров.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!