Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » До 1 вересня троянди в Житомирі можуть коштувати по 80 гривень за штуку
 
27-08-2010, 19:42  Економіка

До 1 вересня троянди в Житомирі можуть коштувати по 80 гривень за штуку

 
Вартість троянди в Житомирі може вирости до 80 гривень за штуку

'До



Виробники та імпортери квітів заявили, що митні органи України у 5 разів підвищили вартість оформлення квітів. За вантажі з квітами компаніям доведеться переплачувати мільйони гривень.

За оцінками експертів, вартість троянди в Україні зросте приблизно до 80 гривень.

Як повідомила гендиректор компанії "Украфлора" Олена Букало, 10 серпня митниця без пояснення причин підвищила вартість оформлення квітів у 3,6 рази, а з 16 серпня - в 5 разів.

- Митні органи України без пояснення з яких причин прийняли рішення про збільшення вартості товару, зазначеного в інвойсі, спочатку в 3,6 рази ... потім у 5 разів, - сказала вона.

Букало додала, що співробітники митниці не змогли надати письмове підтвердження збільшення вартості оформлення квіткових вантажів. За її оцінками, через такі дії вартість троянди в Україні зросте приблизно до 80 гривень.

Зі свого боку, директор компанії "Інтерфлора-Україна" Анатолій Зачінський повідомив, що за очікувані в серпні-вересні з-за кордону вантажі з квітами його компанії доведеться переплатити близько 6 мільйонів гривень, які вона не зможе знайти.

Крім того, за його словами, виробники квітів вже відмовляються купувати у "Інтерфлора-Україна" цибулини, тому що вирощені з них квіти стануть неконкурентоспроможними.

- Тюльпан, лілія і інші квіти стануть неконкурентоспроможними в порівнянні з квітами польського та голландського виробництва, - сказав він.

Зачінський спрогнозував, що його компанії доведеться припинити свою діяльність, і 70 співробітників залишаться без роботи.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!