Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирщина в списках на відключення від опалення?
 
28-09-2010, 21:13  Економіка

Житомирщина в списках на відключення від опалення?

 
Газовики заявили, що не подадуть газ тепловикам, поки ті повністю не розрахуються з боргами.

Житомирщина в списках на відключення від опалення?




На підприємстві «Газ Україна» відзначають, що договори з тепловиками на забезпечення природним газом у новому опалювальному сезоні будуть укладатися лише за умови оформлення актів звірки з компанією і 100% розрахунків за спожитий газ. І тільки після цього комунальникам будуть виділяти покладені кубометри блакитного палива.

Газівники дуже стурбовані загальним незадовільним станом розрахунків комунальників, передають у прес-службі НАК «Нафтогаз Україна».

Так, станом на 24 вересня борг тепловиків, без урахування «Київенерго», за спожитий в 2008-2010 роках газ складає 4,65 мільярда гривень.

Більше за все повинні в Дніпропетровській (821 мільйон гривень), і Донецькій (773 мільйона гривень) областях.

Більш скромні борги, але все ж борги є у Харківській, Луганській, Одеській, Запорізькій, Житомирській, Львівській, Київській, Рівненської областей, а також АР Крим.

Столична енергокомпанія «Київенерго» за 2008-2010 роки заборгувала ДК «Газ України» понад 523 млн гривень.

На 100% забезпечили розрахунки підприємства у Миколаївській та Чернівецькій областях, на 96% - Полтавської, на 92% - Черкаської, на 90% - з Львівської областей.

ДК «Газ України» підкреслює, що вартість спожитого газу повинна бути повністю (стовідсотково) оплачено до кінця вересня.

Поки ж теплові підприємства марно намагаються стягнути гроші через суд, подаючи 200-300 позовів щомісяця, але суди настільки завантажені, що розглядають їх з затримкою на пару місяців. Що цікаво, тепловики вважають, що основна маса боржників аж ніяк не бідні люди, і основна причина боргів - платіжна недисциплінованість нашого народу.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!