Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Боргами Житомирського теплокомуненерго займеться Генпрокуратура
 
6-09-2010, 13:28  Економіка

Боргами Житомирського теплокомуненерго займеться Генпрокуратура

 
Генеральна прокуратура має намір активізувати роботу зі стягнення через суди з газопостачальних компаній і підприємств комунальної теплоенергетики боргів за спожитий природний газ.

Боргами Житомирського теплокомуненерго займеться Генпрокуратура



Про це повідомляють Українські Новини.

"Враховуючи наближення опалювального сезону, Генеральною прокуратурою поставлено перед органами прокуратури вимогу про активізацію роботи (по стягненню боргів)", - говориться в повідомленні.

Враховуючи, що в собівартості послуги теплопостачання та гарячого водопостачання 53% становить вартість газу, Генпрокуратура планує зосередити увагу на виконанні місцевими органами влади заходів щодо зменшення споживання газу.

У 2010 році органи прокуратури заявили понад 500 позовів про стягнення заборгованості за спожитий природний газ на загальну суму 20,1 млн. гривень.

За задоволеними позовами на користь Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", її дочірніх підприємств, стягнуто понад 8,4 млн. гривень.

За даними НАК за станом на серпень борг за спожитий у 2009 році газ становить 2 559,5 млн. гривень, за 2010 рік - 3759 млн. гривень, рівень розрахунків - 62%.

Найбільшими боржниками є підприємства теплоенергетики Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Одеської, Запорізької, Рівненської, Львівської, Житомирської, Київської, Чернігівської областей, Криму і Києва.

Як повідомляло агентство, раніше компанія "Газ України" (дочірнє підприємство "Нафтогазу") неодноразово заявляла, що за наявності у підприємств ТКЕ заборгованості за природний газ, спожитий з 1 жовтня 2009 року "Газ України" не укладатиме з ними договори на постачання природним газом в опалювальному сезоні 2010-2011 років і не буде виділяти їм планові обсяги природного газу.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!