Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сумна статистика цін на продукти харчування
 
17-11-2010, 08:17  Економіка

Сумна статистика цін на продукти харчування

 
У Києві сповільнилося швидке зростання цін на продукти харчування. Частина продуктів у Києві подорожчала вже так, що важко уявити куди рости цінам.

'Сумна



М'ЯСО.
М'ясо подорожчало і не дешевшає. Наприклад, курка коштує - 19 грн / кг, а філе від 40 гривень. Також приблизно тримаються на вересневому рівні ціни на яловичину і свинину - 40 до 80 грн / кг (у залежності від сорту м'яса - ред). Яловича печінка обійдеться покупцеві до 40 грн / кг.

Молочні вироби.
Сир у цьому році б'є цінові рекорди. Сири середньої цінової категорії йдуть по 80-85 грн / кг в ціну гарної яловичини. Варто відзначити, що виробники знизили минулого тижня відпускні ціни на 10-20%. Практично синхронно молочники заявили про те, що закупівельні ціни на молоко піднялися.
Повільно, але вірно дорожчає масло. За осінні місяці його ціна, як можна помітити, піднялася в середньому на 10% і зростає постійно. Зараз воно стоїть у Києві приблизно 14 грн за двохсотграмового пачку.

З початку минулого тижня в Києві на 30 коп подорожчав батон і його ціна становить 3 грн 10 коп.

Яйця подорожчали ще у вересні. Сьогодні десяток можна купити в середньому за 10 гривень. В кінці літа цей продукт був дешевше в 3-4 рази.

ОВОЧІ.
Овочі та фрукти цієї осені коштують практично стільки ж, скільки і минулої. Яблука, картопля, цибуля, морква продаються фактично за однією ціною. Кілограм цих популярних овочів і фруктів обійдуться покупцеві від 5 грн і вище.

Самий популярний і відносно дешевий банан у цьому сезоні дорожче яблук - 12 грн / кг.

Як заощадити. Споживчі поради


Якщо у вас є трохи часу, то "прицініця". Наприклад, у районі метро "Лук'янівська" є ринок і супермаркет. Спочатку варто пройтися по ринку і оцінити ціни. Запам'ятайте їх. Потім ідіть в магазин. Не рідко більш якісні і дешеві продукти можуть бути в супермаркеті.

М'ясо може продаватися у спеціалізованих крамницях. Там часто дешевше і безпечніше купувати яловичину, свинину і м'ясо птиці. Спробуйте знайти саме зручне для вас місце для таких покупок. При цьому важливо бачити потік покупців. Це може бути гарантією, що продукти свіжі.
Якщо ви сімейна людина і хочете домогтися відчутного виграшу в грошах, то варто головні закупівлі овочів і фруктів робити на продуктових ярмарках. Купувати варто мішками. Продавці готові серйозно скинути ціну при "оптовій" закупівлі. На кілограмі ви можете виграти до гривні, якщо поторгуєтесь. Але вважати виїзну торгівлю дуже вже дешевою не варто. За рідкісним винятком, наприклад, живої риби на ярмарку все крім овочів коштує приблизно, як і на ринку.

Володимир Задирака, "КИЯНИ"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!