За січень-листопад 2015 ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в Житомирській області зросли на 34,5%. Найбільше здорожчали капуста, цибуля та гриби.
Про це розповіли в Головному управлінні статистики в Житомирській області.
Зокрема, в межах 13,1-27,1% підвищилися ціни на фруктові соки, мінеральні та джерельні води, кисломолочну продукцію, яловичину, свинину, безалкогольні напої, м'ясо птиці, масло, сири, сметану.
Чай, соняшникова олія, кава, шоколад, оливкова олія, сіль, прянощі та кулінарні трави, макаронні вироби, кондитерські вироби з цукру і борошна, морозиво, маргарин, цукор, хліб, рис, риба та продукти з неї, борошно і крупи, мед , соуси, приправи подорожчали на 30,7-68,7%.
Ціни на овочі зросли в середньому на 46,2%, в першу чергу, за рахунок подорожчання капусти в 3,3 рази, коренеплодів, цибулі та грибів - в 1,9 рази, картоплі - на 56,0%. У той же час, овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 70,2%.
Фрукти стали дорожчими в цілому на 45,5%, серед яких цитрусові зросли в цілому в 1,8 рази, банани, сухофрукти, яблука на 39,9-46,9%.
Крім того, піднялися ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби, в середньому на 27,4%.
|