Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ціни на бензин в України підскочать до 10 гривень за літр - експерти
 
6-01-2011, 21:01  Економіка

Ціни на бензин в України підскочать до 10 гривень за літр - експерти

 
З набранням чинності Податкового кодексу скасовано щорічний транспортний збір (ТС), який стягували з усіх власників «коліс», що мають двигун.

Ціни на бензин в України підскочать до 10 гривень за літр - експерти



Натомість, нагадаємо, збільшили акциз на паливо (за розрахунками експертів, літр А-95 за січень-лютий поступово подорожчає ще на 50 коп. до 9 грн. за літр) - мовляв, чим більше їздиш, тим більше платиш.

Частина цих грошей повинна (замість ТЗ) йти на будівництво і ремонт доріг.


ПІЛЬГОВИКИ

Скасування щорічного ТЗ позбавила пільг тих, хто був звільнений від його сплати, - ветеранів ВВВ, чорнобильців, інвалідів. Адже для них вартість бензину така ж, як і для непільговиків, а ТЗ тепер не платять всі. Як роз'яснив нам народний депутат Євген Царьков, при розробці Податкового кодексу депутати намагалися врахувати інтереси пільговиків, але в підсумку вирішили повернутися до цієї проблеми пізніше через її складність - не можна відстежити, хто купує паливо на АЗС - пільговик чи ні, тому можливі зловживання.

«Швидше за все, буде монетизація пільг - ветеран отримає гроші, наприклад, у сумі, що дорівнює ТЗ для його авто за рік, але для цього необхідно прийняти окремий закон», - говорить Царьков. Юрист Василь Мірошниченко вважає, що введення акцизу і пільга по сплаті ТЗ між собою не пов'язані, адже скасували тільки щорічний ТЗ, а при покупці нового автомобіля він залишився, значить і пільга є. А акциз повинні платити всі.


БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ

За словами адвоката Вадима Володарського, є помилкова думка, що при техогляді раз на два роки вони платять транспортний збір наперед. «Насправді на практиці збір стягується за поточний і попередній рік, наприклад, ті хто проходив техогляд у 2010-му році, розрахувалися за 2009 і 2010 рр.., а от ті, хто проходив його в 2009-м і готуються у 2011 - му, можливо, нічого платити не будуть », - стверджує Володарський.

«Ні, власники авто, які будуть проходити техогляд в 2011 році (він почнеться з 15 січня) і пізніше, повинні пред'явити квитанцію про сплату ТЗ за 2010 рік, тому що за законом такий збір сплачується щорічно, і в 2010 році діяв старий закон, а за 2011-й їм вже платити ТЗ не треба », - роз'яснила нам керівник прес-служби ДПАУ Тамара Куцай.


ЦІНА горючки

Учора Антимонопольний комітет порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин А-95 і А-92 в кінці 2010 і на початку 2011 рр.. з боку основних операторів ринку (ОККО, WOG, Shell, Лукойл і ТНК), повідомляє прес-служба АМКУ.

Нагадаємо: за місяць бензин подорожчав на 60-70 коп. / Л. Експерт Сергій Куюн (консалтингова група «А-95») говорить, що це викликано тільки зростанням цін на нафту в світі і ще не включає впливу акцизу:

«Коли АЗС продадуть старі запаси палива, то через акциз чекаємо на початок лютого до 9 грн. за літр А-95. І це не межа - якщо Кабмін прийме запропоноване Мінпаливенерго підвищення мит на імпортні нафтопродукти, А-95 підскочить до 10 грн. / л ».
За матеріалами: Сегодня

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!