Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бюджет виживання: Житомир на власні потреби використовує тільки 7% бюджету
 
17-01-2011, 21:51  Економіка

Бюджет виживання: Житомир на власні потреби використовує тільки 7% бюджету

 
Сьогодні тільки 6-7% бюджету використовується на власні потреби. Всі інші кошти - це фінансування делегованих повноважень держави - освіта, культура, медицина.

Бюджет виживання: Житомир на власні потреби використовує тільки 7% бюджету



Про це на нещодавній прес-конференції сказав депутат Житомирської міськради (фракція ПР), голова бюджетної комісії Василь Кучик.

За його інформацією, минулого року на власні потреби місто витратило 48 мільйонів. Все інше - фінансування делегованих повноважень, які фінансуються за рахунок міського бюджету.

- Бюджетна комісія найближчим часом займеться аналізом контрактів з керівниками комунальних підприємств на предмет виконання фінансово-господарських планів та ефективності роботи кожного комунального підприємства, оскільки в Житомирі гостро стоїть питання наповнення міського бюджету.

З прийняттям нового Податкового кодексу багато місцевих податків, які поповнювали бюджети міст, просто зникли. Тепер нам потрібно подумати, як бюджет наповнити. Тому важливий фактор - прибуткова робота комунальних підприємств.

Наприклад, інспекція з благоустрою. Раніше вони брали кошти за паркування, зараз в міському бюджеті з'явився рядок - відрахування з прибутку, які будуть йти в бюджет міста. Таким же чином і від інших підприємств.

Також Василь Кучик повідомив, що влада має намір провести паспортизацію та інвентаризацію комунального майна, щоб знати, що залишилося у власності міста і як воно використовується, який прибуток приносить місту.

Також це стосується і оренди комунального майна, та його приватизації.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!