Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Економія від пенсійної реформи виявиться невеликою
 
1-02-2011, 22:08  Економіка

Економія від пенсійної реформи виявиться невеликою

 
Заплановані зміни до пенсійного законодавства дозволяти заощадити лише 1,7 млрд. гривень в 2011 році. Таку думку ексклюзивно для UBR.UA висловила головний економіст інвесткомпанії Dragon Capital Олена Бєлан.

Економія від пенсійної реформи виявиться невеликою



"Озвучений дефіцит Пенсійного фонду становить собою різницю між його доходами і витратами і не включає трансферти з державного бюджету на покриття частини дефіциту Фонду: 27 млрд. гривень в 2010 році і 8 млрд. гривень, заплановані на 2011 рік. Таким чином, за прогнозом віце -прем'єра, потреба Фонду в додатковому фінансуванні в поточному році буде складати всього 1 млрд. гривень, в порівнянні з 8 млрд. гривень в 2010 році і 16 млрд. гривень в 2009 році. Це лише незначно збільшить контрольований МВФ показник дефіциту сектору держуправління, який Україна зобов'язалася скоротити до 3,5% ВВП в поточному році з 5,5% в 2010 році ", - повідомила вона.

У той же час, аналітик вважає, що зменшення дефіциту ПФ залежить від здатності уряду обмежити зростання витрат Фонду до наміченого рівня 3,7% г / г (до 198 млрд. грн.), Порівняно з 16% г / г у минулому році . МВФ також вимагає від української влади приступити до реформування пенсійної системи, в тому числі шляхом поступового збільшення пенсійного віку для жінок.

"Хоча за оцінками уряду необхідні зміни до пенсійного законодавства дозволять заощадити лише 1,7 млрд. гривень у поточному році, вони зменшать дефіцит Пенсійного фонду в середньостроковій перспективі і дозволять продовжити перехід до трирівневої пенсійної системи від існуючої солідарної моделі. На нашу думку, проведення пенсійної реформи залишиться в центрі уваги у черговому раунді переговорів з місією МВФ, яка повинна прибути сьогодні до Києва з десятиденним візитом з метою чергового перегляду кредитної програми ", - повідомила Бєлан.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив, що дефіцит Пенсійного фонду складе в поточному році 19 млрд. гривень (2,4 млрд. доларів, 1,5% ВВП) у порівнянні з дефіцитом 2010 року в розмірі 34 млрд. грн . (4,3 млрд. доларів; 3,1% ВВП).
Автор: Анна Дурава
Джерело: Український Бізнес Ресурс

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!