Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З чим пов'язане різке зростання цін на яблука
 
2-03-2011, 23:07  Економіка

З чим пов'язане різке зростання цін на яблука

 
Різке зростання цін на яблука останнім часом пов'язане з виснаженням запасів яблука в сховищах українських виробників, які більш активно, ніж у попередні роки, продавали яблуко в листопаді - лютому на внутрішньому ринку і збільшили експорт.

З чим пов'язане різке зростання цін на яблука



Таку думку висловив керівник проекту "Агроогляд: овочі та фрукти" Андрій Ярмак.

За його словами, на зростання цін також могли вплинути проблеми створені митницею для імпорту яблук. "Митниці поставили план по зборах до бюджету. Тому вони не погоджуються з вартістю інвойсів. Більш того, ставлять довідкову ціну для розрахунку мита та ПДВ (фактично індикативну, що заборонено правилами СОТ) значно вище реальної, що робить імпорт менш конкурентним", - розповів Андрій Ярмак.

Ярмак також повідомив, що зростання оптових цін за тиждень склало всього 7-9%. Подорожчання ж у роздрібній торгівлі пояснює Експерт аграрних ринків (рослинництво) Українського клубу аграрного бізнесу Роман Сластьон складністю зберігання яблук у зимовий період.

"Справа в тому, що зараз зима, відповідно зберігати таку продукцію як яблука досить складно. Тим більше якщо їх продають на базарі, більша їх частина просто замерзає. Відповідно, щоб компенсувати собівартість втраченої частини продукції доводиться збільшувати ціну і перекладати цю собівартість на товар, який був проданий ", - стверджує експерт Українського клубу аграрного бізнесу.

Однак подальшого подорожчання яблук експерти не передбачають. На думку Романа Сластьона обмеженість доходів населення не дозволить збільшувати ціни і далі, так як негайно впаде попит. "Далі, я думаю, все-таки, зростання цін не буде", - запевнив він.

Журнал народных советов и знаний на каждый день.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!