Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні різко подорожчала картопля.
 
29-03-2010, 11:18  Господарство / Економіка

В Україні різко подорожчала картопля.

 
В Україні різко подорожчала картопля.

'В


В Україні в 2009 році виробництво картоплі залишилося на рівні 2008 року, проте ціни на неї за перші місяці поточного року сильно виросли. Це, за словами експертів, пов'язано з тим, що картопля була сильно пошкоджена внаслідок заморозків цієї зими. Про це свідчать дані Держкомстату.

Так, в 2009 році в Україні обсяг викопаної картоплі залишився на рівні 2008 року і навіть трохи перевищив його - 19 млн. 666 тис. (+0,6%). Разом з тим, ціни на дану сільгоспкультуру показують найзначніше зростання серед продуктів харчування на споживчому ринку.

Так, у лютому 2010 року ціни на картоплю в порівнянні з цінами в січні поточного року зросли на 26,2%, а в січні 2010 р. - на 18,4%. Якщо порівняти ціну на картоплю у лютому 2010 р. з ціною за аналогічний місяць минулого року, зростання склало 9,7%.

За словами експертів, значне зростання ціни на картоплю в цьому році пов'язане із сильними заморозками в Україні. Так як виробництво картоплі в Україні здійснюється переважно господарствами населення, у яких немає складів з відповідними умовами зберігання, дана культура сильно вимерзла, що, у свою чергу, сприяло суттєвому зростанню цін на неї.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!