Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що робити з особистими заощадженнями?
 
7-03-2011, 23:07  Економіка

Що робити з особистими заощадженнями?

 
Якщо є хоча б невелика ймовірність того, що вам можуть знадобитися кошти в межах періоду розміщення, зафіксуватися на якомусь відсотку - не кращий варіант, незалежно від того, що відбувається з обліковою ставкою. Якщо вам не знадобиться екстрений доступ до засобів - це ваш вибір, але подумайте гарненько, що чим більш тривалий період, на який ви "фіксуєте", тим більший ризик того, що облікова ставка виросте, маючи на увазі, що інші процентні ставки на заощадження можуть також підвищитися.

Що робити з особистими заощадженнями?



Втім, зростання дисконтної ставки зовсім не обов'язково тягне за собою підвищені доходи від заощаджень. Плаваючі ставки не прив'язані до облікової, хоча і слідують тенденції в цілому. Вкладники, що закриваються в коротких угодах, не будуть мати істотних втрат при будь-яких коливаннях процентних ставок.

Фіксуються тільки на короткі терміни

Тим, хто вважає, що облікова ставка скоро виросте, можна порекомендувати плаваючі ставки або короткий період розміщення коштів. Ті, хто піддається спокусі розмістити свої вклади довгостроково, можуть виявитися з неконкурентною процентною ставкою, неактуальною на ринку у випадку якщо облікова ставка буде підвищена на 1 або 2 відсотки в наступні роки, на які розміщені кошти.

Якщо вкладники бажають гарантувати собі збільшення доходу в міру зростання ставок, їм слід віддати перевагу плаваючу ставку, ніж фіксовану.

Розділіть заощадження

Тим же хто має пристойний обсяг заощаджень було б непогано диверсифікувати, щоб убезпечити і гарантувати свої доходи.

Думки експертів розкололися щодо збільшення облікової ставки. Одні вважають, що це може статися вже цього року. Інші вважають, що не раніше, ніж через три роки. Втім, велика ймовірність того, що зростаюча інфляція, все-таки, спровокує збільшення облікової ставки вже до кінця цього року. Це, однозначно, буде поступовий процес, можливо, із збільшеннями на чверть відсотка, щоб не порушити і без того крихкий стан економіки. Але в той же час не слід очікувати, що банки відразу відреагують аналогічним збільшенням процентних ставок по депозитах.

Замість того, щоб класти всі яйця в один кошик, має сенс мінімізувати свої ризики і розподілити заощадження на періоди, наприклад, 3 місяці, півроку, рік і більше року. Таким чином, частина ваших коштів буде знову в вашому розпорядженні після закінчення кожного терміну і ви зможете приймати обдумане рішення, засноване на аналізі ринку процентних ставок в конкретний проміжок часу.
За матеріалами ubr.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!