Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Європейські банки виведуть активи з Україною вже восени
 
6-08-2011, 12:49  Економіка

Європейські банки виведуть активи з Україною вже восени

 
Компроміс, досягнутий в США по бюджетному дефіциту, означає зменшення темпів зростання держвитрат і держборгу в найбільшій економіці світу. У свою чергу, приватний сектор скорочує боргову масу, і обмеження зростання боргового маси призводить до дефляційного тупику. Про це заявив економіст Олексій Комаров.

Європейські банки виведуть активи з Україною вже восени



"Якщо борг не зростає, не росте і грошова маса, а, значить, обслуговувати колишні борги стає важче, повідомляє Banki.ua. Тому одним з негативних чинників в останні дні стало обмеження витрат бюджету в США", - вказує економіст. "Другим негативом стали несподівано слабкі темпи зростання ВВП у другому кварталі, лише +1,3%, і це на тлі перегляду даних за перший квартал з +1,9% до +0,4% в кінці липня. Тобто інвестори розуміють, що їх банально дурять регулярними переглядами-маніпуляціями статистики ", - говорить він.

На його думку, "конкретно зараз негатив інвесторів виливається в старт дефляційного стиснення, яке найгостріше буде відчуватися на периферії доларової зони, в країнах, які мають велику негативну доларову позицію. Це і країни, що розвиваються, і єврозона, яка активно залучала доларові фондування в останнє десятиліття для експансії на ринків, що розвиваються ".

"Швидше за все, ми побачимо перехід у готівку та низькоризикові активи і хвилю розпродажів ризикових активів", - вважає він. "В Україні це дефляційне стиснення відіб'ється через канал європейських банків, які мають значні доларові позиції в Україні, понад 18 млрд доларів за даними Банку міжнародних розрахунків (Базель)" - стверджує Олексій Комаров. "Виведення європейськими банками доларових активів з України буде фіналом драми МВФ-України: приватні борги будуть остаточно і безповоротно конвертовані в суверенний борг України перед МВФ вже цієї осені. На еквівалентну суму зменшаться резерви НБУ", - резюмує експерт.

Як відомо, Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону, який передбачає заборону надання споживчих кредитів в іноземній валюті на території Україні.
За матеріалами MIGnews.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!