Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Нові правила здійснення валютно-обмінних операцій.
 
21-11-2009, 22:53  Економіка

Нові правила здійснення валютно-обмінних операцій.

 
'Нові


Управління Національного банку України в Житомирській області інформує про зміни, що внесені Національним банком України до порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України:
З 20 листопада 2009 року набуває чинності постанова Правління Національного банку від 9 вересня 2009 року №538 «Про затвердження змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України». Вказаним нормативним документом банкам заборонено впродовж одного дня змінювати свої валютні курси і здійснювати операції з продажу інвалюти через каси одній особі в один операційний день на суму, що перевищує 80 тис.грн. Крім того, передбачено необхідність ідентифікації клієнтів.
Так, при проведенні готівкових валютно-обмінних операцій на суму, що перевищує 15000 гривень, кассир банку(фінансової установи) зобов»язаний вимагати від клієнта паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та зазначати у довідках і квитанціях прізвище, ім»я по батькові цієї особи.
Якщо сума операції перевищує 50000 гривень, клієнт зобов»язаний надати банку крім паспорта або іншого документа, що засвідчує особу, документ про присвоєння ідентифікаційного номера. В квитанціях про здійснення валютної операції також зазначаються серія та номер паспорта(іншого документа, що засвідчує особу), дата видачі та орган, що його видав, місце проживання (реєстрації) особи. Копія з відповідних сторінок паспорта, що містять зазначені дані (іншого документа, що засвідчує особу), залишається в документах для банку.
Курс купівлі та продажу іноземних валют за гривні встановлює голова правління банку (фінансової установи) до початку робочого дня згідно з наказом (розпорядженням) банку (фінансової установи). Інші керівники не мають права встановлювати курси купівлв та продажу іноземних валют за гривні. Змінювати значення курсу купівлі та продажу іноземних валют протягомопераційного (робочого) дня банки (фінансові установи) не мають права.
З метою запобігання використанню банківської системи для легалізації (відмивання) доходів,одержаних злочинним шляхом, вищевказаною постановою банкам заборонено здійснювати операції з продажу іноземної валюти через кассу банку (фінансову установу) одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що перевищує в еквіваленті 80000 гривень.
За здійснення операцій з купівлі-продажу іноземних валют за гривні заборонено стягнення комісійної винагороди.
Комісійна виногорода за здійснення операцій з купівлі-продажу дорожних чеків, конвертації готівкою іноземної валюти, прийняття на інкасо банкнот іноземних держав та іменних чеків здійснюється виключно у гривнях.
З метою інформаційного забезпечення громадян щодо умов проведення валютно-обмінних операцій на території України в управлінні Національного банку України в Житомирській області встановлений телефон «гарячої лінії» за номером 413-623.
Управління Національного банку України в Житомирській області.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!