Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомиряни активно купують долар
 
6-02-2014, 10:35  Суспільство

Житомиряни активно купують долар

 
Купити сьогодні долари в Житомирі виявилося дуже складно. У банківських обмінних пунктах ціна продажу долара декларується в діапазоні 8,90-9,10 грн, але готівки немає.

Житомиряни активно купують долар


У валютників долар можна було купити по 9,30 грн, приймають долар по 8,90 грн.

У більшості відділень різних банків, які знаходяться переважно в центрі Житомира, долари у продажу відсутні - касири розводять руками, мовляв все розкупили. Крім того, деякі банки ввели обмеження на обсяг продажу. В одному з банків повідомили, що максимальна сума для продажу в обмінних пунктах мережі становить 500 доларів повідомляє neftegas.info.

Тривала політична криза і відсутність чіткої визначеності, звідки Україні чекати допомоги - від ЄС або від Росії - на думку дилерів, породжують паніку на валютному ринку.

"Високий попит на долари і євро, обумовлений психозом і панікою, штовхнув курс американської валюти до багаторічних висот. Тільки в грудні 2008 року долар короткостроково підскакував до 10 гривень, а у вересні 2009 року він дорожчав до 9,2 гривні. У середу ж ми бачили курс вже в 9,4 гривні, після чого він злегка опустився - до 9-9,2 гривні ", - сказав глава дилерського відділу Альфа - банк ( Україна ) Дмитро Очеретяний.

За інформацією українських ЗМІ, основною причиною різкого зниження курсу гривні є високий попит на валюту в умовах політичної кризи в Україні . Населення активно скуповує долари, причому планомірний активне зростання курсу тільки сприяє цьому замкнутому колу.

Водночас уряд України прогнозує курс гривні на 2014 рік на рівні 8,5 гривні за долар.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!